Results 1 to 10 of 10

Thread: VPS Loads

  1. #1
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    44

    VPS Loads

    I have a VPS from KnownHost for about a year for developing purposes. Great place to go for VPS's, by the way.

    Anyway I just installed a game server on it and now the loads are about 0.5 when I do a "top" command.

    Should I be worried? The server isn't really used for anything right now, that is why I am using it as a L4D server. Max 8 people on it.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    69
    That load looks fine, I wouldn't be worried. Is .5 load with all 8 people online? The thing with game servers is memory usage...just make sure you're not pegging out as that will not be good on the host side and also makes the gameplay no fun.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    609
    That shouldn't be anything you need to be worried about, a load of 0.5 isn't that much

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    44
    Now that you mention it, it is using a lot of mem:

    Mem: 262144k total, 219580k used, 42564k free

    I have had some random disconnects during the game... not sure what it is. It looks like I am maxing out on the RAM pretty much right? Can a 8 player L4D match really tax this VPS that much?

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    search.php?do=getnew
    Posts
    1,238
    Many VPS providers don't allow game servers to be run on their systems - have you read KH's ToS? It does prohibit the use of game servers there.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    69
    2gb seems a bit excessive

  7. #7
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    44
    Quote Originally Posted by bigdessert View Post
    2gb seems a bit excessive
    With regard to what? The memory? Look at your decimal places.

    As for no game servers on VPS I didn't even think to check that, I will look in to it. I am already gonna switch to a dedicated server though. Its too taxing

  8. #8
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    285
    That load looks good. What kind of load did you used to have on the server?

  9. #9
    No there is not an issue with this much load on the server its normals.
    Support Facility | 24/7 web hosting technical support services
    Technical support | Server management | Data migration

    Technical Articles

  10. #10
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    44
    The load on the server is normally about zero haha...

    It's a developer server. However I already shut the game server down because its against KH rules. Plus the memory was maxing out and I think that was causing some disruptions. I am surprised that with only 8 people on the server the game software would use up 256MB.

    Anyway I am moving the game server to a dedicated server. Thanks for the info everyone.

Similar Threads

  1. VPS loads?
    By kylebacc in forum VPS Hosting
    Replies: 9
    Last Post: 11-23-2007, 08:36 AM
  2. CPU Loads?
    By hotrod1 in forum Web Hosting
    Replies: 4
    Last Post: 08-26-2007, 12:57 AM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-28-2005, 05:10 PM
  4. ---> C H E A P ---> Loads Of 'Em!!
    By anno_domaini in forum Domain Name Offers
    Replies: 8
    Last Post: 11-28-2003, 01:49 PM
  5. Loads
    By x222943 in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 3
    Last Post: 03-12-2003, 07:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •