Results 1 to 18 of 18
  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    640

    Is a 512MB VPS enough to host WHMCS + Kayako?

    Hello all,

    I will start using whamcs + kayako in order to manage my clients and im looking to install it on a VPS (cPanel) with 512MB RAM.

    It will manage +/- 100 clients.

    So will whmcs + kayako run well on a 512MB VPS, or do i need to go to a dedicated server?

    Any experiences or advices?

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    California USA
    Posts
    13,290
    It definitely is large enough.
    Steven Ciaburri | Industry's Best Server Management - Rack911.com
    Software Auditing - 400+ Vulnerabilities Found - Quote @ https://www.RACK911Labs.com
    Fully Managed Dedicated Servers (Las Vegas, New York City, & Amsterdam) (AS62710)
    FreeBSD & Linux Server Management, Security Auditing, Server Optimization, PCI Compliance

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3,876
    I have currently been playing with a 512MB VPS, that should be fine for the most part.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    4,552
    You should be fine, I'm running Ubersmith & WHMCS(Two different domains) and am fine, totaling over 500 clients on a 512mb VPS.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    282
    Yes, a VPS with 512MB RAM should fit your needs fairly well. Managed + 512MB ram + cPanel/WHM will probably run you $35-50 for a reputable host. Also take a look at the VPS offers forum, there are many reputable vps offers there.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    England
    Posts
    239
    512mb should be fine! Just make sure your provider will allow you to upgrade with minimal issues/downtime, if any.
    Last edited by VPSRight; 09-22-2009 at 09:24 PM.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Australia
    Posts
    38
    Quote Originally Posted by VPSRight View Post
    512mb should be fine! Just make sure your provider will allow you to upgrade with minimal issues/downtime, if any.
    Agreed, I currently run similar numbers on a 512mb machine. But to future proof yourself, make sure the physical machine you are running on has the ability to offer more ram.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    USA
    Posts
    1,571
    Like been said you should be fine, i also recommend 1GB ram if you want to think about the future.

    Cheers

  9. #9
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    640
    ok, thanks all for your advices

    i will go and buy the 512mb vps

  10. #10
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    USA
    Posts
    1,571
    ^ Good luck and lets know how it turns out.

  11. #11
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Jax, FL
    Posts
    2,707
    512MB is more than ample for what you are needing...

    We've been running our website/client system/kayako on a VPS with 384MB RAM for ages, but then again we don't use cPanel on it
    Daniel | Server Complete, LLC
    Windows VPS // Dedicated Servers // Backup Services
    Wholly owned hardware and self operated network (AS19531) in Jacksonville, FL

  12. #12
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    UK
    Posts
    1,137
    Should be fine!

    No need to go dedicated until you outgrow as vps!
    Hydro Host Affordable UK Web Hosting - cPanel
    Shared Hosting Reseller Hosting Domain Name Registration - Affiliate Program
    www.hydro-host.net

  13. #13
    Its definitely enough
    SysAdmin.MD
    Practical approach to all System Administration tasks

  14. #14
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    2,750
    Our website/billing portal runs on a 512mb VPS with XtraHost, we have no problems whatsoever, it also has cPanel installed and hangs around 200mb RAM used.

  15. #15
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    103
    I do not suggest you run the billing server on the same server as the cPanel hosting, as each port you open up raises the risk to be hacked.

  16. #16
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Bharat
    Posts
    4,722
    512 Mb RAM is good enough to do that, but do take a note of what host machine specifications are, it should have powerful multiple multicore CPU and lot of RAM.
    Vinsar.Net - Quality Web Hosting at Economical Price on USA & European Servers
    Offering domains, shared, reseller & VPS hosting.
    Reliable Domain Reseller Account Resell Domains with Confidence

  17. #17
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    /home
    Posts
    248
    Don't forget you can always upgrade the ram and swap, so you'd be better off going low and upgrading once needed

  18. #18
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Lowestoft UK
    Posts
    4
    512mb is fine for Cpanel & Kayako, I've just moved over from a reseller account onto VPS and with all my clients moved over there are plenty of resources still available. I checked with my VPS host that I could upgrade when things get bigger and this isn't a problem. It certainly works out cheaper and you get better control over the data of you r clients..

Similar Threads

  1. WHMCS Only or WHMCS with Kayako eSupport
    By webadpro in forum Hosting Software and Control Panels
    Replies: 41
    Last Post: 11-06-2012, 09:14 AM
  2. WHMCS with Kayako
    By skullbox in forum Hosting Software and Control Panels
    Replies: 9
    Last Post: 09-15-2009, 07:46 AM
  3. WHMCS or Kayako?
    By venkatam in forum Hosting Software and Control Panels
    Replies: 22
    Last Post: 08-20-2008, 05:58 PM
  4. WHMCS and Kayako?
    By Ryan - HostATree in forum Hosting Software and Control Panels
    Replies: 4
    Last Post: 03-20-2008, 05:35 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 01-10-2008, 04:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •