Results 1 to 11 of 11
  1. #1

    Enable a php extension

    Hello !

    please help me how to Enable a php extension !

    i want to run >>>>>> FREE TYPE <<<<<<<<<


    Thank You

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    178
    --with-freetype.


    If you using cPanel its available in exhaustive list....

  3. #3
    Try the following command and restart apache

    yum install php-gd

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Romania
    Posts
    472
    You should post more info, like:
    OS and control panel (if any)
    PidginHost.com - Managed dedicated servers, cloud servers and software development.

  5. #5
    Quote Originally Posted by eth10 View Post
    --with-freetype.


    If you using cPanel its available in exhaustive list....
    Hello ,
    i have WHM and already active GD2 ~

    so what do you think ? Freetype should works when i active Gd2 ?

  6. #6
    Quote Originally Posted by adminpaul View Post
    Try the following command and restart apache

    yum install php-gd
    Dear ,
    i want to use my Controlpanel (WHM )

    as i told , the GD2 has already installed , so FREEType should works or not !! ?

  7. #7
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    50
    Quote Originally Posted by jestin_virtual View Post
    Dear ,
    i want to use my Controlpanel (WHM )

    as i told , the GD2 has already installed , so FREEType should works or not !! ?
    FreeType comes with the name TTF. You need to recompile Apache after enabling it by running the command below on your server's SSH as root

    /scripts/easyapache

    or recompile Apache from WHM under "Software >> EasyApache (Apache Update)"

  8. #8
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    /etc/fstab
    Posts
    1,274
    No, it won't work, you need to compile apache and php with freetype to let GD work with freetype.
    Mellowhost - Providing High Quality Web Hosting Services since 2007
    SSD Cpanel Shared, SSD OpenVZ & KVM VPS Hosting
    A Hosting Provider with Complete SSD VPS & Shared Hosting.

  9. #9
    Join Date
    May 2009
    Posts
    31
    run /scripts/easyapache and select "ttf" for freetype.

  10. #10
    Use easyapache from WHM if you do not want to use the command line

  11. #11
    You can enable freetype from WHM >> software >> Apache Update
    >> Load Previous Config
    and select TTF(FreeType)
    Start Build

Similar Threads

  1. URL extension
    By nicole61403 in forum Domain Names
    Replies: 2
    Last Post: 04-28-2009, 05:58 AM
  2. Which extension should I use - .com or .co.uk ?
    By hellows in forum Domain Names
    Replies: 18
    Last Post: 09-09-2008, 11:42 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 06-29-2008, 05:30 PM
  4. How to enable and install php soap extension
    By 0218 in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 6
    Last Post: 03-24-2008, 03:05 PM
  5. Your Own Extension
    By Blake M in forum Programming Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 09-06-2007, 12:27 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •