Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    167

    WHM site from shared to dedicated IP shows default "Great Success! Apache is working"

    Hi, I am having some strange issues when i change my site IP to a dedicated address, on the dedicated address it shows the 'unbound' site which says "Great Success! Apache is working on your cPanel server".

    When the site is on the shared ip of the main server it is fine. All the following sites are accesbile:
    Code:
    http://mydomain.me -> OK
    http://www.mydomain.me -> OK
    http://support.mydomain.me -> OK
    The config (this hasnt been modified, straight 'cat /usr/local/apache/conf/httpd.conf') is below:

    Code:
    NameVirtualHost 88.11.11.54:80
    <VirtualHost 87.31.21.54:80>
        ServerName mydomain.me
        ServerAlias www.mydomain.me
        DocumentRoot /home/mydomain/public_html
        ServerAdmin [email protected]
        ## User mydomain # Needed for Cpanel::ApacheConf
        <IfModule mod_suphp.c>
            suPHP_UserGroup mydomain mydomain
        </IfModule>
        <IfModule !mod_disable_suexec.c>
            SuexecUserGroup mydomain mydomain
        </IfModule>
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/mydomain.me-bytes_log "%{%s}t %I .\n%{%s}t %O ."
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/mydomain.me combined
        Options -ExecCGI -Includes
        RemoveHandler cgi-script .cgi .pl .plx .ppl .perl
        ScriptAlias /cgi-bin/ /home/mydomain/public_html/cgi-bin/
        # To customize this VirtualHost use an include file at the following location
        # Include "/usr/local/apache/conf/userdata/mydomain/mydomain.me/*.conf"
    </VirtualHost>
    
    NameVirtualHost 88.11.11.54:80
    <VirtualHost 87.31.21.54:80>
        ServerName support.mydomain.me
        ServerAlias www.support.mydomain.me
        DocumentRoot /home/mydomain/public_html/support
        ServerAdmin [email protected]
        ## User mydomain # Needed for Cpanel::ApacheConf
        <IfModule mod_suphp.c>
            suPHP_UserGroup mydomain mydomain
        </IfModule>
        <IfModule !mod_disable_suexec.c>
            SuexecUserGroup mydomain mydomain
        </IfModule>
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/support.mydomain.me-bytes_log "%{%s}t %I .\n%{%s}t %O ."
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/support.mydomain.me combined
        Options -ExecCGI -Includes
        RemoveHandler cgi-script .cgi .pl .plx .ppl .perl
        ScriptAlias /cgi-bin/ /home/mydomain/public_html/support/cgi-bin/
        # To customize this VirtualHost use an include file at the following location
        # Include "/usr/local/apache/conf/userdata/mydomain/support.mydomain.me/*.conf"
    </VirtualHost>
    
    <VirtualHost 87.31.21.54:80>
        ServerName myotherdomain.com
        ServerAlias www.myotherdomain.com
        DocumentRoot /home/sysdrsc/public_html
        ServerAdmin [email protected]
        ## User sysdrsc # Needed for Cpanel::ApacheConf
        <IfModule mod_suphp.c>
            suPHP_UserGroup sysdrsc sysdrsc
        </IfModule>
        <IfModule !mod_disable_suexec.c>
            SuexecUserGroup sysdrsc sysdrsc
        </IfModule>
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/myotherdomain.com-bytes_log "%{%s}t %I .\n%{%s}t %O ."
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/myotherdomain.com combined
        Options -ExecCGI -Includes
        RemoveHandler cgi-script .cgi .pl .plx .ppl .perl
        ScriptAlias /cgi-bin/ /home/sysdrsc/public_html/cgi-bin/
    </VirtualHost>
    I then change the site IP in WHM to the dedicated address:
    Code:
    Changed all instances of [87.31.21.54] -> [88.11.11.54] in mydomain.me
    Updating httpd.conf....Done
    Bind reloading on cartman using rndc
    Bind reloading on stan using rndc
    
    System has 0 free ips.
    I checked DNS and the dns entries point to the new IP which is fine.

    However when trying to browse the site again i get the unbound holding page come up:
    Code:
    http://mydomain.me -> Great Success! Apache is working on your cPanel server
    http://www.mydomain.me -> Great Success! Apache is working on your cPanel server
    http://support.mydomain.me -> Great Success! Apache is working on your cPanel server
    http://www.support.mydomain.me -> OK
    The only site that works correctly is www.support.mydomain.me, however this is not what i want, i literally want to access the site from support.mydomain.me as is working properly on the shared IP.

    The config ('cat /usr/local/apache/conf/httpd.conf') after the site IP change is below:
    Code:
    NameVirtualHost 88.11.11.54:80
    <VirtualHost 88.11.11.54:80>
        ServerName mydomain.me
        ServerAlias www.mydomain.me
        DocumentRoot /home/mydomain/public_html
        ServerAdmin [email protected]
        ## User mydomain # Needed for Cpanel::ApacheConf
        <IfModule mod_suphp.c>
            suPHP_UserGroup mydomain mydomain
        </IfModule>
        <IfModule !mod_disable_suexec.c>
            SuexecUserGroup mydomain mydomain
        </IfModule>
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/mydomain.me-bytes_log "%{%s}t %I .\n%{%s}t %O ."
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/mydomain.me combined
        Options -ExecCGI -Includes
        RemoveHandler cgi-script .cgi .pl .plx .ppl .perl
        ScriptAlias /cgi-bin/ /home/mydomain/public_html/cgi-bin/
        # To customize this VirtualHost use an include file at the following location
        # Include "/usr/local/apache/conf/userdata/mydomain/mydomain.me/*.conf"
    </VirtualHost>
    
    NameVirtualHost 88.11.11.54:80
    <VirtualHost 88.11.11.54:80>
        ServerName support.mydomain.me
        ServerAlias www.support.mydomain.me
        DocumentRoot /home/mydomain/public_html/support
        ServerAdmin [email protected]
        ## User mydomain # Needed for Cpanel::ApacheConf
        <IfModule mod_suphp.c>
            suPHP_UserGroup mydomain mydomain
        </IfModule>
        <IfModule !mod_disable_suexec.c>
            SuexecUserGroup mydomain mydomain
        </IfModule>
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/support.mydomain.me-bytes_log "%{%s}t %I .\n%{%s}t %O ."
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/support.mydomain.me combined
        Options -ExecCGI -Includes
        RemoveHandler cgi-script .cgi .pl .plx .ppl .perl
        ScriptAlias /cgi-bin/ /home/mydomain/public_html/support/cgi-bin/
        # To customize this VirtualHost use an include file at the following location
        # Include "/usr/local/apache/conf/userdata/mydomain/support.mydomain.me/*.conf"
    </VirtualHost>
    
    
    <VirtualHost 87.31.21.54:80>
        ServerName myotherdomain.com
        ServerAlias www.myotherdomain.com
        DocumentRoot /home/sysdrsc/public_html
        ServerAdmin [email protected]
        ## User sysdrsc # Needed for Cpanel::ApacheConf
        <IfModule mod_suphp.c>
            suPHP_UserGroup sysdrsc sysdrsc
        </IfModule>
        <IfModule !mod_disable_suexec.c>
            SuexecUserGroup sysdrsc sysdrsc
        </IfModule>
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/myotherdomain.com-bytes_log "%{%s}t %I .\n%{%s}t %O ."
        CustomLog /usr/local/apache/domlogs/myotherdomain.com combined
        Options -ExecCGI -Includes
        RemoveHandler cgi-script .cgi .pl .plx .ppl .perl
        ScriptAlias /cgi-bin/ /home/sysdrsc/public_html/cgi-bin/
    </VirtualHost>
    Would greatly appreciate points as to what might be going on here. In summary i have the following questions:

    1) Does anyone know why in the original config when the mydomain.me site is on the shared ip (87.31.21.54) does the NameVirtualHost 88.11.11.54:80 appear? On the other sites hosted on the shared IP for the server there is no such directive (myotherdomain.com does not have this, please see above configs)?

    2) Is it worth deleting the account and recreating it?

    3) I am moving the site to a dedicated IP because WHM wouldnt let me install a cert i purchased from godaddy for the address support.mydomain.me whilst on the shared address. WHM insisted i assign a dedicated IP which led to the fun and games above . Are dedicated IPs required for all certs? I couldnt see this requirment with godaddy.

    Either way it doesnt matter, i have the IP i just want to get cPanel working with it!!

    Many thanks in advance,

    Chris
    Last edited by o-dog; 08-29-2009 at 07:58 AM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kherson, Ukraine
    Posts
    267
    DNS of your Internet provider cache old DNS info.
    So, your browser tried to access the site by old IP.
    When your DNS reconfigured some time needed to propagate these changes through all Internet. It usually took from hours to whole day.

    Hust try to wait a little time...
    Private remote administrator of Linux servers - www.petrov.ks.ua
    Quality hosting - Host-Web-Site.com

  3. #3
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    167
    Man do i feel silly now!! Thanks for the quick reply.

    How about the the other points, if you could very kindly advise regarding the static IP address requirement for certs, and if the NameVirtualHost discrepenacies are ok that would be great.

    Many thanks,

    Chris

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Santa Monica, CA
    Posts
    3,372
    Quote Originally Posted by o-dog View Post

    3) I am moving the site to a dedicated IP because WHM wouldnt let me install a cert i purchased from godaddy for the address support.mydomain.me whilst on the shared address. WHM insisted i assign a dedicated IP which led to the fun and games above . Are dedicated IPs required for all certs? I couldnt see this requirment with godaddy.
    Absolutely it is required. Doesn't matter who the issuer is.

Similar Threads

  1. Subdomain in other server, get "Great Success ! Apache is working on your cPanelŽ"
    By basketmen in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 5
    Last Post: 06-11-2009, 07:22 PM
  2. Dedicated IP shows cpanel great success page!
    By olddocks in forum Dedicated Server
    Replies: 8
    Last Post: 11-26-2008, 12:10 PM
  3. My site shows the "index of/" page
    By Alethea in forum Web Design and Content
    Replies: 22
    Last Post: 05-19-2005, 03:41 AM
  4. The "ALT" or "LINK" text that shows in FireFox.....
    By Gen-T in forum Web Design and Content
    Replies: 11
    Last Post: 08-04-2004, 01:46 PM
  5. Web site shows "Forbidden"
    By Cloudarama in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 4
    Last Post: 05-22-2003, 02:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •