Results 1 to 8 of 8

Thread: Email problems

  1. #1
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    68

    Email problems

    I have two cpanel servers, centOS 5.3.

    One account on server-1 is not receiving emails from any account on server-2.

    That one account has no problem getting emails from anywhere else.

    Other accounts on server-1 are receiving emails from server-2 accounts without any problems.

    The DNS and MX are setup in godaddys total dns on the exact same way for server-1 accounts.

    In the mail log on server-1 I can see all incomming emails, but there are no signs of the emails from server-2.

    Spamassassin is disabled on server-1.

    How do I troubleshoot something like that?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    240
    when u are talking about accounts are you talking about domains?

    what does the mail log on server-2 say when it sends an email to the questioned account?

    try verifying your MX records using something like dig

  3. #3
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    209

    Apache stopped working

    Any ideas,

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    68
    Quote Originally Posted by DJMizt73 View Post
    when u are talking about accounts are you talking about domains?

    what does the mail log on server-2 say when it sends an email to the questioned account?

    try verifying your MX records using something like dig
    Yes, I mean domains.

    The server2 log looks fine to me:

    2009-08-14 16:25:45 1Mc3LN-0007ec-HP <= [email protected] H=xxx.xxx.xxx.xx.cfl.res.rr.com (MyPC) [xx.xxx.xxx.xxx] P=esmtpa A=fixed_login:[email protected] S=1388 [email protected]

    2009-08-14 16:25:45 1Mc23LPN-0307ec-HP => mm <[email protected]> R=virtual_user T=virtual_userdelivery

    2009-08-14 16:25:45 1Mc23LPN-0307ec-HP Completed
    and the dig MX:

    Server1
    ; <<>> DiG 9.3.4-P1 <<>> -t MX server1.com
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 12999
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;server1.com. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    server1.com. 3600 IN MX 0 mail.server1.com.

    ;; Query time: 31 msec
    ;; SERVER: 4.2.2.1#53(4.2.2.1)
    ;; WHEN: Fri Aug 14 16:40:29 2009
    ;; MSG SIZE rcvd: 51
    Server2
    [email protected] [/var/log]# dig -t MX server2.com

    ; <<>> DiG 9.3.4-P1 <<>> -t MX server2.com
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 28523
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;server2.com. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    server2.com. 40 IN MX 0 server2.com.

    ;; Query time: 10 msec
    ;; SERVER: 4.2.2.1#53(4.2.2.1)
    ;; WHEN: Fri Aug 14 16:41:02 2009
    ;; MSG SIZE rcvd: 51

  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Houston, Texas, USA
    Posts
    2,955
    Make sure the domain of the account in question isn't buried somewhere int he configuration files of server2 (grep "domain.tld" -r /etc). If it is, remove it.

    Regards
    UNIXy - Fully Managed Servers and Clusters - Established in 2006
    [ cPanel Varnish Nginx Plugin ] - Enhance LiteSpeed and Apache Performance
    www.unixy.net - Los Angeles | Houston | Atlanta | Rotterdam
    Love to help pro bono (time permitting). joe > unixy.net

  6. #6
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    240
    im not an exim user but did i just read you mail logs correctly?

    It looked like it delivered the email for server1.com locally.

    i agree check you config maybe you have this domain somewhere aliased in your config files

  7. #7
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    68
    Quote Originally Posted by UNIXy View Post
    Make sure the domain of the account in question isn't buried somewhere int he configuration files of server2 (grep "domain.tld" -r /etc). If it is, remove it.

    Regards
    You nailed it. Thank you!!

    I recently moved the domain to server1 from another server. Before I did that I transferred a copy over to server2 in case something went wrong. That copy was still on server 2 and everything was fine after I deleted it.

    I would never have expected the mail to behave that way. There must be way to avoid that though. Else I could get a reseller account on a shared host somewhere and create google.com and yahoo.com and aol.com etc.. and I would receive the mails send to those domains from everybody else hosted on that server

  8. #8
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Houston, Texas, USA
    Posts
    2,955
    Quote Originally Posted by MikeMike View Post
    You nailed it. Thank you!!

    I recently moved the domain to server1 from another server. Before I did that I transferred a copy over to server2 in case something went wrong. That copy was still on server 2 and everything was fine after I deleted it.

    I would never have expected the mail to behave that way. There must be way to avoid that though. Else I could get a reseller account on a shared host somewhere and create google.com and yahoo.com and aol.com etc.. and I would receive the mails send to those domains from everybody else hosted on that server
    Glad it worked. There's a WHM option that can be checked to prevent adding common domains like those. See WHM -> Tweak Settings -> Prevent users from parking/adding common internet domains. It's checked by default so there shouldn't be a problem. Also uncheck WHM -> Tweak Settings -> "Allow Creation of Parked/Addon Domains that resolve to other servers ". Unfortunately, this option is enabled by default and it poses a security risk.

    Regards
    UNIXy - Fully Managed Servers and Clusters - Established in 2006
    [ cPanel Varnish Nginx Plugin ] - Enhance LiteSpeed and Apache Performance
    www.unixy.net - Los Angeles | Houston | Atlanta | Rotterdam
    Love to help pro bono (time permitting). joe > unixy.net

Similar Threads

  1. Email Problems
    By holiday hosting in forum Web Hosting
    Replies: 2
    Last Post: 02-18-2008, 12:56 PM
  2. Email Problems
    By hamptech Mike in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 0
    Last Post: 08-08-2004, 02:47 AM
  3. Replies: 12
    Last Post: 06-04-2004, 02:56 PM
  4. email problems
    By tazd9t9 in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 3
    Last Post: 02-23-2003, 05:18 PM
  5. Email problems
    By dico in forum Dedicated Server
    Replies: 5
    Last Post: 11-06-2001, 07:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •