Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
  1. #1
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UK
    Posts
    458
    I'm looking for advice and help, I'm thinking of setting up a gameserver, initially for an EA game, but theres no point if I cant provide ranked servers.
    I've read a lot of talk that EA are restricting or have stopped applications. Is it still possible to go about getting approval?
    Does anyone know where and how to go about approaching EA?
    Any help or advice would be greatly appreciated.
    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1,062
    I don't think EA will be approving anyone anytime soon, especially if you are not a very large and experienced company.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    12,549
    Moved > Game Servers.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UK
    Posts
    458
    Sorry for wrong post placement.
    Thats very annoying about the ranked issue, I'm looking at doing this primarily as an experiment and to help a clan out. Their current host isnt doing a good job and there seem to be no choices nearby for them.
    So this applies to the likes of the game cp companies as well, none of the game servers provisionable via their software are ranked either or do any of them have an agreement with EA?

  5. #5
    Join Date
    May 2005
    Location
    New York
    Posts
    736
    there would be no way of becoming a ranked provider without being already established, with a brand that carries some form of weight before application, and a way to assure EA of growth and support etc etc - similar type of setup as the ventrilo license program which is a shame :-) along with a number of other conditions like running a certain number of servers per ranked server etc.

  6. #6
    Yep, the only real way to get accepted is to be very well established, before the game even gets released.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UK
    Posts
    458
    How ridiculously counter productive, the ability of more hosts providing ranked servers could only have improved the games popularity.
    So this pretty much concludes the issue then. Thanks for the help folks.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    260
    The chances of yourself or just about any other person getting a Ranked License from EA is very very low. I think you have already reached that conclusion.
    Which host have your clan friends been using that wasn't up to par?

  9. #9
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    /home/
    Posts
    128
    Trust me bud. Every time you will call EA and ask to speak someone in that department, you leave a message on a unknown voicemail, and you will never get a call back. Its seriously ridiculous! Spent a year back and forth trying to get one. really not work it bud. Sorry =/

  10. #10
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UK
    Posts
    458
    I had a feeling that was the case jonbeard, I wonder if its ok to say creed3020? As its not me directly affected I dont want to go upsetting anyone. I'll PM the name to you.

  11. #11
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1,062
    Something you can do to host ranked servers for your clan is to rent a dedicated box from www.Hypernia.com
    They are allowed by EA to authorize your servers on your dedicated box to be ranked servers but you must have your box through them.
    Features:
    • Full Desktop Access
    • Unlimited Ranked Servers
    • Unlimited Players
    • Run all Games on a Single Machine

  12. #12
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UK
    Posts
    458
    could be a solution, its just the clan wanted NZ server specifically, partly because some members already suffer worse pings from south Island, and to have server in AUS they think it will significantly raise all their ping rates.
    Is Hypernia well situated for comms to NZ?
    Another possibility I was going to investigate was a datacenter best located for backbone links to NZ.

  13. #13
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    260
    could be a solution, its just the clan wanted NZ server specifically, partly because some members already suffer worse pings from south Island, and to have server in AUS they think it will significantly raise all their ping rates.
    Is Hypernia well situated for comms to NZ?
    Another possibility I was going to investigate was a datacenter best located for backbone links to NZ.
    Their new up and coming Sydney Australia dedicated servers should have good connectivity to NZ. Better off asking them just in case.

  14. #14
    Join Date
    May 2007
    Location
    Amsterdam, Europe
    Posts
    397
    Quote Originally Posted by neXeon View Post
    Something you can do to host ranked servers for your clan is to rent a dedicated box from www.Hypernia.com
    They are allowed by EA to authorize your servers on your dedicated box to be ranked servers but you must have your box through them.
    You and Hypernia are not allowed to resell ranked EA servers. You can try, you'll be paying for a very expensive unranked server.
    Also that "unlimited" marketing just encourages overbooking of resources.
    Quote Originally Posted by Cyberpunk View Post
    Sorry for wrong post placement.
    Thats very annoying about the ranked issue, I'm looking at doing this primarily as an experiment and to help a clan out. Their current host isnt doing a good job and there seem to be no choices nearby for them.
    You give the exact reason why no-one should give you the license. It's an experiment.... just for a clan.....
    You should know how many of these requests they get a day. Every clan tries it, every small/new or amateur GSP tries to get it. Code gets leaked... Performance goes down with those oversellers trying to get to 20 cents a slot. Bad thinking.
    i3D.net (Deals) - Mail: sales@i3d.net
    Specialized in on-demand infrastructure: Managed colocation & HP/Dell Intel Xeon E3, E5 servers
    Features: 36,000 sq ft datacenter, 10.000 servers, 370 Gb network, Amsterdam, Frankfurt, Washington DC, Los Angeles, Tokyo, Sydney
    Network Carriers: AMS-IX (Amsterdam), LINX (Juniper LAN), DE-CIX (Frankfurt), NL-ix PLIX, Any2 (California), Level3, Cogent, NTT, Deutsche Telekom (DTAG)

  15. #15
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    /dev/null
    Posts
    3,691
    Quote Originally Posted by interactive3d View Post
    You should know how many of these requests they get a day. Every clan tries it, every small/new or amateur GSP tries to get it. Code gets leaked... Performance goes down with those oversellers trying to get to 20 cents a slot. Bad thinking.
    Indeed,
    this is also a good example what Ventrilo wants to prevent with their strict license distrubution. It just becomes a world of undercutting, bad support & crying customers.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •