Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 29
  1. #1
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UK
    Posts
    458
    I'm looking for advice and help, I'm thinking of setting up a gameserver, initially for an EA game, but theres no point if I cant provide ranked servers.
    I've read a lot of talk that EA are restricting or have stopped applications. Is it still possible to go about getting approval?
    Does anyone know where and how to go about approaching EA?
    Any help or advice would be greatly appreciated.
    Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1,085
    I don't think EA will be approving anyone anytime soon, especially if you are not a very large and experienced company.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    13,150
    Moved > Game Servers.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UK
    Posts
    458
    Sorry for wrong post placement.
    Thats very annoying about the ranked issue, I'm looking at doing this primarily as an experiment and to help a clan out. Their current host isnt doing a good job and there seem to be no choices nearby for them.
    So this applies to the likes of the game cp companies as well, none of the game servers provisionable via their software are ranked either or do any of them have an agreement with EA?

  5. #5
    Join Date
    May 2005
    Location
    New York
    Posts
    736
    there would be no way of becoming a ranked provider without being already established, with a brand that carries some form of weight before application, and a way to assure EA of growth and support etc etc - similar type of setup as the ventrilo license program which is a shame :-) along with a number of other conditions like running a certain number of servers per ranked server etc.

  6. #6
    Yep, the only real way to get accepted is to be very well established, before the game even gets released.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UK
    Posts
    458
    How ridiculously counter productive, the ability of more hosts providing ranked servers could only have improved the games popularity.
    So this pretty much concludes the issue then. Thanks for the help folks.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    260
    The chances of yourself or just about any other person getting a Ranked License from EA is very very low. I think you have already reached that conclusion.
    Which host have your clan friends been using that wasn't up to par?

  9. #9
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    /home/DallasTX
    Posts
    146
    Trust me bud. Every time you will call EA and ask to speak someone in that department, you leave a message on a unknown voicemail, and you will never get a call back. Its seriously ridiculous! Spent a year back and forth trying to get one. really not work it bud. Sorry =/

  10. #10
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UK
    Posts
    458
    I had a feeling that was the case jonbeard, I wonder if its ok to say creed3020? As its not me directly affected I dont want to go upsetting anyone. I'll PM the name to you.

  11. #11
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1,085
    Something you can do to host ranked servers for your clan is to rent a dedicated box from www.Hypernia.com
    They are allowed by EA to authorize your servers on your dedicated box to be ranked servers but you must have your box through them.
    Features:
    • Full Desktop Access
    • Unlimited Ranked Servers
    • Unlimited Players
    • Run all Games on a Single Machine

  12. #12
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UK
    Posts
    458
    could be a solution, its just the clan wanted NZ server specifically, partly because some members already suffer worse pings from south Island, and to have server in AUS they think it will significantly raise all their ping rates.
    Is Hypernia well situated for comms to NZ?
    Another possibility I was going to investigate was a datacenter best located for backbone links to NZ.

  13. #13
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    260
    could be a solution, its just the clan wanted NZ server specifically, partly because some members already suffer worse pings from south Island, and to have server in AUS they think it will significantly raise all their ping rates.
    Is Hypernia well situated for comms to NZ?
    Another possibility I was going to investigate was a datacenter best located for backbone links to NZ.
    Their new up and coming Sydney Australia dedicated servers should have good connectivity to NZ. Better off asking them just in case.

  14. #14
    Join Date
    May 2007
    Location
    Amsterdam, Europe
    Posts
    399
    Quote Originally Posted by neXeon View Post
    Something you can do to host ranked servers for your clan is to rent a dedicated box from www.Hypernia.com
    They are allowed by EA to authorize your servers on your dedicated box to be ranked servers but you must have your box through them.
    You and Hypernia are not allowed to resell ranked EA servers. You can try, you'll be paying for a very expensive unranked server.
    Also that "unlimited" marketing just encourages overbooking of resources.
    Quote Originally Posted by Cyberpunk View Post
    Sorry for wrong post placement.
    Thats very annoying about the ranked issue, I'm looking at doing this primarily as an experiment and to help a clan out. Their current host isnt doing a good job and there seem to be no choices nearby for them.
    You give the exact reason why no-one should give you the license. It's an experiment.... just for a clan.....
    You should know how many of these requests they get a day. Every clan tries it, every small/new or amateur GSP tries to get it. Code gets leaked... Performance goes down with those oversellers trying to get to 20 cents a slot. Bad thinking.
    i3D.net (Deals) - Mail: sales@i3d.net
    Specialized in on-demand infrastructure: Managed colocation & HP/Dell Intel Xeon E3, E5 servers
    Features: 36,000 sq ft datacenter, 10.000 servers, 370 Gb network, Amsterdam, Frankfurt, Washington DC, Los Angeles, Tokyo, Sydney
    Network Carriers: AMS-IX (Amsterdam), LINX (Juniper LAN), DE-CIX (Frankfurt), NL-ix PLIX, Any2 (California), Level3, Cogent, NTT, Deutsche Telekom (DTAG)

  15. #15
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    /dev/null
    Posts
    3,691
    Quote Originally Posted by interactive3d View Post
    You should know how many of these requests they get a day. Every clan tries it, every small/new or amateur GSP tries to get it. Code gets leaked... Performance goes down with those oversellers trying to get to 20 cents a slot. Bad thinking.
    Indeed,
    this is also a good example what Ventrilo wants to prevent with their strict license distrubution. It just becomes a world of undercutting, bad support & crying customers.

  16. #16
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Chicago
    Posts
    843
    Quote Originally Posted by interactive3d View Post
    You and Hypernia are not allowed to resell ranked EA servers.
    Actually you are allowed to resell BF2 Ranked from Hypernia. No other Ranked Titles can be resold.
    My IP >> 127.0.0.1 Hack Away!!

  17. #17
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    820
    Not sure what game you want to host or what you mean by "ranked" but I know that EA allows it for Ultima Online, but it's still gray area and they may be more strict about newer games. The last thing you want is to really get them involved in any kind of way. Just do your own thing. They have never shut down any shards, but technically if they wanted to they could.

    I run an Ultima Online server so feel free to ask me any questions regarding that, if that's what you're trying to do. My engine is totally customized though, so I don't give code, sorry. :p

  18. #18
    Quote Originally Posted by Patrick67 View Post
    Actually you are allowed to resell BF2 Ranked from Hypernia. No other Ranked Titles can be resold.
    Are you sure? I was reading their TOS and it states:

    3. Resale of Hypernias products and services without the express prior written consent of Hypernia (unless you are an authorized wholesaler).

    So unless you have prior authorization, I would think that you can't resell anything.
    :: Bobby - PreciselyManaged.com - Precision Hosting Solutions
    :: Introducing real fully managed VPS servers!
    :: Check it out: www.PreciselyManaged.com/vps-hosting.html
    :: Security Mailing List for Hosting Providers

  19. #19
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Chicago
    Posts
    843
    Quote Originally Posted by UH-Bobby View Post
    Are you sure? I was reading their TOS and it states:

    3. Resale of Hypernias products and services without the express prior written consent of Hypernia (unless you are an authorized wholesaler).

    So unless you have prior authorization, I would think that you can't resell anything.
    I'm quite sure since I work for them.
    My IP >> 127.0.0.1 Hack Away!!

  20. #20
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA
    Posts
    754
    Quote Originally Posted by Patrick67 View Post
    I'm quite sure since I work for them.
    I don't suppose you can explain the process of how a GSP makes a server go from unranked to ranked then?

  21. #21
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    260
    Quote Originally Posted by UH-Bobby View Post
    Are you sure? I was reading their TOS and it states:

    3. Resale of Hypernias products and services without the express prior written consent of Hypernia (unless you are an authorized wholesaler).

    So unless you have prior authorization, I would think that you can't resell anything.
    I can confirm you can do it (Ranked BF2), as I have before without issue

  22. #22
    Join Date
    May 2004
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    5,027
    Quote Originally Posted by Creed3020 View Post
    I can confirm you can do it (Ranked BF2), as I have before without issue
    I believe he meant legally.
    Can't we all just get along

  23. #23
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Chicago
    Posts
    843
    Quote Originally Posted by PersonalJihad View Post
    I don't suppose you can explain the process of how a GSP makes a server go from unranked to ranked then?
    You contact EA to become a Ranked provider and get the ranked server files along with submitting your IP's after you become a provider.
    My IP >> 127.0.0.1 Hack Away!!

  24. #24
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Chicago
    Posts
    843
    Quote Originally Posted by Coolraul View Post
    I believe he meant legally.
    It is completely within our Terms to Resell ONLY Ranked BF2 Servers.

    Contact
    sales[at]hypernia.com

    patrick[at]hypernia.com
    My IP >> 127.0.0.1 Hack Away!!

  25. #25
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    USA
    Posts
    754
    Quote Originally Posted by Patrick67 View Post
    You contact EA to become a Ranked provider and get the ranked server files along with submitting your IP's after you become a provider.
    So the files themselves differ and you need to have EA whitelist IP addresses for ranking? Interesting, I always figured the files themselves were the same.

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •