hosted by liquidweb


Go Back   Web Hosting Talk : Web Hosting Main Forums : Hosting Security and Technology : how to teltnet for dedicated server?
Reply

Forum Jump

how to teltnet for dedicated server?

Reply Post New Thread In Hosting Security and Technology Subscription
 
Send news tip View All Posts Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-15-2001, 01:44 AM
jolly jolly is offline
Web Hosting Master
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,247
Question

I want to telnet to the dedicated server. How can I do it? Do I have to install some software for telnet. I am using Ensim control panel.
According to the Sys. Admin. I can do it with the primary IP but when I do it it says incorrect login. Please tell me how can I do it?



Sponsored Links
  #2  
Old 03-15-2001, 02:10 AM
Matrix Matrix is offline
Aspiring Evangelist
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 446
Go down in windows and click start then run and type in telnet. After that click ok. Then click connect at the top left of the telnet screen and then click on remote system. It will then open a screen that says host name and in here put your primary IP #.

Click connect after that. Once you have did this it will ask you for a username and a password. If you are getting incorrect login then the username or password must not be right. Make sure that you are typing them right.

heres a tutorial link:

http://www.orst.edu/aw/tutorials/telnet/pctelnet.html

  #3  
Old 03-15-2001, 02:22 AM
jolly jolly is offline
Web Hosting Master
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,247
how to teltnet for dedicated server?

I am doing exactly what you have said. But its not working. In username I wrote primary Ip for the server and in Password the password of the server. But its saying login incorrect my system administrator say
"I have sucessfully logged in to your server via telnet, please note you
must telnet into the primary IP address of the server.
That package is not part of our base install. This package can be
installed for a added charge by us. You can also install the package
yourself for no charge."
What does he means with this package. Is there somekind of package that should be installed on the server?????????

Sponsored Links
  #4  
Old 03-15-2001, 02:24 AM
MSW MSW is offline
Web Hosting Master
 
Join Date: Oct 2000
Location: Scottsdale, Arizona, USA
Posts: 592
You may not have telnetd installed. Ask them if this is what they meant.

__________________
Top Hat Domains
Internet Services for Less. Period.
Peoria, Arizona
http://www.tophatdomains.com

  #5  
Old 03-15-2001, 02:36 AM
jolly jolly is offline
Web Hosting Master
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 1,247
how to teltnet for dedicated server?

Sir what is telnetd. I have no idea about the telnet could you please give me some detailed information. Infact I am using ensim control panel if I want to install it then how can I do it. Is it somekind of software or program. From where I can download it and how can I can run on server.
My email is jolly_extremist@yahoo.com .
Can you visit this link please
http://webhostingtalk.com/showthread.php?threadid=7049

  #6  
Old 03-15-2001, 11:45 AM
nopzor nopzor is offline
Aspiring Evangelist
 
Join Date: Feb 2001
Location: New York City
Posts: 385
Don't use telnet, use ssh!
You're just asking to get 0wned if you do.

__________________
Raj Dutt // CEO // Voxel dot Net Inc
http://www.voxel.net // sales@voxel.net

  #7  
Old 03-15-2001, 11:38 PM
Mark Vockler Mark Vockler is offline
WHT Addict
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 114
Re: how to teltnet for dedicated server?

Quote:
Originally posted by jolly
...In username I wrote primary Ip for the server and in Password the password of the server. But its saying login incorrect...
Not sure if you made a typo there, but the hostname is where you'd enter the IP address of your server (not username).

The username should be the same as the one you use to log into the Ensim Webppliance control panel.

Mark Vockler
Aletia Hosting

__________________
Aletia Hosting www.Aletia.com
Full-Featured, High-Performance Hosting
Email sales@aletia.com AIM: AletiaCorp ICQ: 111160011

  #8  
Old 03-16-2001, 01:12 AM
DHWWnet DHWWnet is offline
NOC DOC :)
 
Join Date: Feb 2001
Location: USA
Posts: 866
Smile

Quote:
Originally posted by nopzor
Don't use telnet, use ssh!
You're just asking to get 0wned if you do.
doNot use telnet use SSH! instead, if you insist on using telnet you are as vulnerable as a baby in the jungle..so they say there are a good number of freeware ssh clients one of them is tera term pro or putty(putty wont work on win2k)

Reply

Related posts from TheWhir.com
Title Type Date Posted
Exabytes Network Listing 2014-04-21 08:30:34
Codero Hosting Listing 2014-04-21 08:29:50
Web Host Milesweb Launches Dedicated Server Hosting in India Web Hosting News 2012-12-31 10:53:51
Web Host Codero Launches Smart Servers Hosting Solutions Web Hosting News 2012-07-19 10:17:36
Canadian Web Host BlackSun Launches Customized Dedicated Servers Web Hosting News 2012-05-28 14:35:45


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Postbit Selector

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump
Login:
Log in with your username and password
Username:
Password:



Forgot Password?
Advertisement:
Web Hosting News:



 

X

Welcome to WebHostingTalk.com

Create your username to jump into the discussion!

WebHostingTalk.com is the largest, most influentual web hosting community on the Internet. Join us by filling in the form below.


(4 digit year)

Already a member?