Results 1 to 17 of 17
  1. #1
    Join Date
    May 2003
    Posts
    598

    Exclamation ThePlanet Down? (5/20/08)

    None of my servers at TP are responding to ping and theplanet.com itself isn't working. I asked a friend on Comcast if he could connect and he wasn't able to either. Anyone else having issues?


    Tracing route to theplanet.com [70.87.6.117]
    over a maximum of 30 hops:

    8 43 ms 43 ms 47 ms so-2-1-0.mpr2.sjc2.us.above.net [64.125.28.21]
    9 61 ms 51 ms 52 ms so-1-0-0.mpr4.lax9.us.above.net [64.125.26.29]
    10 51 ms 52 ms 50 ms so-0-0-0.mpr3.lax9.us.above.net [64.125.26.145]

    11 78 ms 81 ms 79 ms so-0-1-0.mpr3.iah1.us.above.net [64.125.25.46]
    12 87 ms 81 ms 80 ms so-1-1-0.mpr1.dfw2.us.above.net [64.125.26.129]

    13 79 ms 79 ms 99 ms xe-1-1-0.er1.dfw2.us.above.net [64.125.26.210]
    14 95 ms * 94 ms 209.66.99.90.available.above.net [209.66.99.90]

    15 98 ms * 94 ms te7-1.dsr01.dllstx3.theplanet.com [70.87.253.2]

    16 * * * Request timed out.
    17 * * * Request timed out.
    18 * 94 ms * 75.6.5746.static.theplanet.com [70.87.6.117]
    19 * * * Request timed out.
    20 * * * Request timed out.
    21 * * 95 ms 75.6.5746.static.theplanet.com [70.87.6.117]

    Trace complete.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    4,028
    Most definitely. Crazy stuff going on. The issue happened at exactly 2:26am EST.

    C:\Users\User>tracert v5.hostventrilo.com

    Tracing route to v5.hostventrilo.com [74.54.222.37]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
    2 7 ms 6 ms 5 ms 10.38.0.1
    3 6 ms 8 ms 6 ms vl-201.gw03.pr.phub.net.cable.rogers.com [66.185
    .91.57]
    4 7 ms 7 ms 7 ms gw03.ktchnr.phub.net.cable.rogers.com [66.185.82
    .26]
    5 8 ms 8 ms 7 ms so-5-1-3.gw02.ym.phub.net.cable.rogers.com [66.1
    85.81.178]
    6 53 ms 49 ms 48 ms pos-3-0.igw01.chfdrl.phub.net.cable.rogers.com [
    66.185.81.1]
    7 48 ms 49 ms 49 ms so-0-2-2.mpr1.ord2.us.above.net [64.124.11.25]
    8 75 ms 76 ms 76 ms so-3-0-0.cr1.dfw2.us.above.net [64.125.30.249]
    9 75 ms 76 ms 136 ms xe-1-1-0.er1.dfw2.us.above.net [64.125.26.210]
    10 * * * Request timed out.
    11 * * * Request timed out.
    12 * * * Request timed out.
    13
    I can't get past above.net.

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Posts
    438

    Is theplanet.com down for anyone else?

    For the past 20 minutes or so, my site (which is a theplanet server), as well as theplanet.com are unresponsive.

    I tried using opendns to see if maybe my isp's dns is messed up.. same results.

    Anyone else experiencing this?

    siteuptime.com is reporting FAILED. The occasional website speed test & wannabrowser will load my site as normal.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    In canada
    Posts
    3,213
    yaa theplanet.com dont work for me either .

  5. #5
    Same for me. First of all, loss experianced. Now it seems to be 100% loss.

    I'm in the uk, might have something to do with it.

  6. #6
    Join Date
    May 2004
    Posts
    32
    true, its down.. not only their website but many of their servers as well, appears to be some network outage...

  7. #7
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    4,028

  8. #8
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    St. Louis, MO
    Posts
    1,378
    yea there're down

  9. #9
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Bharat
    Posts
    155
    yes, I can't access my server.

    1 8 ms 18 ms 9 ms [xxx.xxx.xxx.xxx]
    2 20 ms 20 ms 10 ms [xxx.xxx.xxx.xxx]
    3 355 ms 28 ms 17 ms 213-71-109-203.static.youtele.com [203.109.71.213]
    4 16 ms 15 ms 20 ms backbone-iqara-core.youtele.com [203.187.217.163]
    5 29 ms * 22 ms [125.18.4.45]
    6 51 ms 50 ms 48 ms [125.21.167.25]
    7 273 ms 283 ms 270 ms [12.86.240.17]
    8 302 ms 304 ms 310 ms tbr2.la2ca.ip.att.net [12.122.104.94]
    9 304 ms 306 ms 305 ms cr2.la2ca.ip.att.net [12.122.19.229]
    10 303 ms 298 ms N/A cr2.dlstx.ip.att.net [12.122.28.177]
    11 308 ms 301 ms 300 ms tbr2.dlstx.ip.att.net [12.122.18.230]
    12 302 ms 306 ms 303 ms [12.122.100.97]
    13 * * N/A [-]

    Destination not reached in 35 hops

  10. #10
    orbit is down, servercommand is down, their website is also down and fortunately only one of our server is affected . Some network issue for sure, or some firewall thing, as happened few months back with ev1.

  11. #11
    Join Date
    Aug 2001
    Posts
    4,028
    Some Progress...

    C:\Users\User>tracert v5.hostventrilo.com

    Tracing route to v5.hostventrilo.com [74.54.222.37]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
    2 7 ms 6 ms 8 ms 10.38.0.1
    3 * 10 ms 7 ms vl-201.gw03.pr.phub.net.cable.rogers.com [66.185
    .91.57]
    4 6 ms 19 ms 6 ms gw03.ktchnr.phub.net.cable.rogers.com [66.185.82
    .26]
    5 7 ms 8 ms 8 ms so-5-1-3.gw02.ym.phub.net.cable.rogers.com [66.1
    85.81.178]
    6 48 ms 48 ms 47 ms pos-3-0.igw01.chfdrl.phub.net.cable.rogers.com [
    66.185.81.1]
    7 49 ms 48 ms 51 ms so-0-2-2.mpr1.ord2.us.above.net [64.124.11.25]
    8 115 ms 146 ms 77 ms so-3-0-0.cr1.dfw2.us.above.net [64.125.30.249]
    9 76 ms 76 ms 76 ms xe-1-1-0.er1.dfw2.us.above.net [64.125.26.210]
    10 75 ms 76 ms 76 ms 209.66.99.90.available.above.net [209.66.99.90]

    11 123 ms 122 ms 206 ms te9-1.dsr02.dllstx3.theplanet.com [70.87.253.22]

    12 77 ms 77 ms 77 ms 7a.fd.5746.static.theplanet.com [70.87.253.122]

    13 87 ms 86 ms 79 ms po1.car10.dllstx6.theplanet.com [12.96.160.28]
    14 77 ms 76 ms 77 ms v5.hostventrilo.com [74.54.222.37]

    Trace complete.

    C:\Users\User>

    Got some stuff coming back online.

  12. #12
    Join Date
    May 2007
    Posts
    438
    Thanks Mekhu, I didn't see that topic.

    Glad to know I'm not alone! I wonder what is going on..

  13. #13
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    St. Louis, MO
    Posts
    1,378
    back up now just a fluke

  14. #14
    yup.. its up now..

  15. #15
    Join Date
    May 2007
    Posts
    438
    Just got access, my site seems to be up now too.

  16. #16
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    466
    One of my servers is currently down from 1and1 Germany's server DC. Traceroute ends after above.net. I can reach the server using my home internet access though.

  17. #17
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    3,507
    Anyone still experiencing issues?

    Seem to be having trouble via above.net from the UK

    C:\USERS\BOB>tracert forums.theplanet.com

    Tracing route to forums.theplanet.com [70.87.6.126]
    over a maximum of 30 hops:

    1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
    2 26 ms 26 ms 25 ms 217.32.99.186
    3 25 ms 25 ms 25 ms 217.32.99.161
    4 25 ms 27 ms 26 ms 217.41.169.21
    5 26 ms 27 ms 26 ms 217.41.169.134
    6 25 ms 24 ms 27 ms 217.41.169.54
    7 25 ms 25 ms 25 ms 217.32.99.241
    8 27 ms 25 ms 25 ms core1-pos4-3.reading.ukcore.bt.net [194.72.0.241
    ]
    9 28 ms 28 ms 27 ms core1-pos14-0.telehouse.ukcore.bt.net [194.74.65
    .133]
    10 27 ms 28 ms 29 ms core2-te0-5-0-0.ilford.ukcore.bt.net [194.74.65.
    134]
    11 27 ms 27 ms 27 ms core2-pos9-1.telehouse.ukcore.bt.net [194.74.65.
    118]
    12 28 ms 28 ms 28 ms ge-1-3-6.mpr1.lhr2.uk.above.net [208.185.156.217
    ]
    13 100 ms 100 ms 101 ms so-1-1-0.mpr1.dca2.us.above.net [64.125.31.186]

    14 127 ms 127 ms 130 ms so-1-0-0.mpr3.iah1.us.above.net [64.125.29.37]
    15 133 ms 135 ms * so-1-1-0.mpr1.dfw2.us.above.net [64.125.26.129]

    16 * * * Request timed out.
    17 * * * Request timed out.
    18 132 ms 132 ms * 209.66.99.90.available.above.net [209.66.99.90]

    19 132 ms 132 ms 132 ms te7-1.dsr01.dllstx3.theplanet.com [70.87.253.2]

    20 132 ms 133 ms 132 ms 72.fd.5746.static.theplanet.com [70.87.253.114]

    21 132 ms 133 ms 132 ms forums.theplanet.com [70.87.6.126]

    Trace complete.

    C:\USERS\BOB>

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •