Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    * Need help installing 2nd hard drive

    Hi,

    I have a server with a scsi drive and i'm running RH Linux 7.3 on it.

    I recently got a 120gig ide drive and put the jumpers as slave.

    I was expecting the server to pick up the new drive but it didnt.

    What should I do so it finds it ?

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    1,953
    The server as in OS or as in BIOS?
    Chicago Electronic Cigarettes: Tobacco Free, Smoke Free. 3 E-Cig Models, 11 flavors, and accessories.
    http://www.chicago-ecigs.com

  3. #3
    Join Date
    May 2002
    Location
    Modesto, CA
    Posts
    3,414
    There is a known problem with 7.3 and mixed busses.

    Im having a 60 scsi replace a 60 gig ide for backup due to this bug.
    dotGig
    <:<: [Fruit eating linux administrator]

  4. #4
    I was thinking maybe I'm supposed to format the drive or something for RH Linux to recognize it. Cause I just plugged it in thinking that it would instantly recognize it.

  5. #5
    Join Date
    May 2002
    Location
    Modesto, CA
    Posts
    3,414
    Tried it, didnt like the IDE drive, confirming this through a production server environment outside of hosting lead me to believe that the condition exists with IDE drives and this kernel.

    I didn't have time to research it, just dumped the IDE drives.
    dotGig
    <:<: [Fruit eating linux administrator]

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Ann Arbor, MI
    Posts
    2,978
    Does it show up in /var/log/dmesg?

    That's the only "recognition" that you will probably get.

    You'll then need to partition and "format" it, like you said.

    http://www.redhat.com/docs/manuals/l...t3-create.html

    Unless 7.3 has some new feature that does this automatically for you?
    -Mark Adams
    www.bitserve.com - Secure Michigan web hosting for your business.
    Only host still offering a full money back uptime guarantee and prorated refunds.
    Offering advanced server management and security incident response!

  7. #7

    Re: Need help installing 2nd hard drive

    Originally posted by stunt man
    Hi,

    I have a server with a scsi drive and i'm running RH Linux 7.3 on it.

    I recently got a 120gig ide drive and put the jumpers as slave.

    I was expecting the server to pick up the new drive but it didnt.

    What should I do so it finds it ?
    Ummmm, let me make sure I understand this. You had one SCSI drive and NO IDE drives previous to this new one, correct? So, the new IDE drive is the only thing on the IDE chain, right?

    If so, pull the jumper off and re-boot. It should work fine.

    Brian

  8. #8
    I removed the jumper off the drive and rebooted.
    It was found in the hardware browser and I was able to partiition it with fdisk.

    In the hardware browser I see it as /dev/hda
    and my scsi drive is /dev/sda

    Now I wanted to transfer my website to it
    I think its on /var/www
    I cant remember off hand

    How would I transfer that to the new drive ?
    I want my website to have 120gigs of space

    Thanks

  9. #9
    You don't need a jumper as long as that HardDrive is the only thing on the IDE chain.

    If I understand it, you esstentially want everything in /var/www to be on your harddrive, and the HD to serve as the new /var/www.

    Here's what you need to do:
    1. mkdir /mnt/newdrive
    2. mount -t ext3 /dev/hda1 /mnt/newdrive
    3. cp -Rp /var/www /mnt/newdrive
    4. vi /etc/fstab <- add the new drive and put the mount point as /var/www
    5. reboot

    This should make your new drive appear as /var/www. The above may not be perfect, and you may have to change some stuff, but it at least gives you a starting point. There are lots of tutorials and newsgroup posting about adding drives. Do a search on Google.

    Have Fun,

    Brian

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •