Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    12,200

    How to create vanity nameservers?

    What do I need to do in order to create vanity DNS for domains hosted on my server? E.g. I want to use the same IP's but declared them as a different name, that displays the domain being hosted.

    Example:

    My server's DNS is ns1.server.com and ns2.server.com

    I host domain.com

    I want it to use ns1.domain.com and ns2.domain.com as the DNS

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    320
    That depends on what you are hosting them on?
    https://ServersAndHosting.com
    Dedicated Servers | Guaranteed Hosting

  3. #3
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    12,200
    Redhat linux.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Lawrenceville GA
    Posts
    54
    You could just need to delegate the name servers to the domains your setting up. It's different from registrar to registrar
    Ralph Smith ~ New Business Hosting Inc.
    http://www.newbusinesshosting.com
    24x7 Support cPanel, Fast Setup

  5. #5
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    12,200
    Quote Originally Posted by rts2271 View Post
    You could just need to delegate the name servers to the domains your setting up. It's different from registrar to registrar
    I need some info on how to do the server side part. After this is done, then I can delegate them at registrar level. Thanks in advance.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    410
    Register the namservers at your registrar first, with whatever IP's you want to use, then on your side, add the A records for each of the namservers you've added... does this make sense?

  7. #7
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    12,200
    Yes, but can I do that by using the same IP's that already exist under a different name? Or would I need to utilize 2 new IP's?

  8. #8
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    410
    Yes you can use them.

  9. #9

    nameserver

    Quote Originally Posted by Acroplex View Post
    Yes, but can I do that by using the same IP's that already exist under a different name? Or would I need to utilize 2 new IP's?

    Definitely you can setup independent customized nameservers to each domain that you host without needing independent new ips.

    Most registrars allow to specify the custom nameservers along with the ip.

    You just need to put in the new custom nameserver records in the respective domains and use the same ip as your servers nameservers.
    Mathew Augustine
    Systems Engineer
    "Drink nothing without seeing it; sign nothing without reading it."

  10. #10
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    12,200
    Thank you guys, I appreciate all your help

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •