Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    WHM bind failed, can't restart

    This is what I'm seeing:

    named has failed, please contact the sysadmin (result was "named is not running").
    Jul 25 11:41:56 sp2561 named: named shutdown failed
    Jul 25 11:41:56 sp2561 named[6860]: starting BIND 9.2.1 -u named
    Jul 25 11:41:56 sp2561 named[6860]: using 1 CPU
    Jul 25 11:41:56 sp2561 named[6860]: loading configuration from '/etc/named.conf'
    Jul 25 11:41:56 sp2561 named[6860]: no IPv6 interfaces found
    Jul 25 11:41:56 sp2561 named[6860]: listening on IPv4 interface lo, 127.0.0.1#53
    Jul 25 11:41:56 sp2561 named[6860]: listening on IPv4 interface eth0, XX.XXX.XX.XXX#53
    Jul 25 11:41:56 sp2561 named[6860]: /etc/named.conf:2: couldn't install keys for command channel 127.0.0.1#953: not found
    Jul 25 11:41:56 sp2561 named[6860]: /etc/named.conf:2: couldn't add command channel 127.0.0.1#953: not found
    Jul 25 11:41:56 sp2561 named[6860]: couldn't open pid file '/var/run/named/named.pid': Permission denied
    Jul 25 11:41:56 sp2561 named[6860]: exiting (due to early fatal error)
    Jul 25 11:41:57 sp2561 named: named startup failed
    Jul 25 11:41:57 sp2561 named: named shutdown failed
    Jul 25 11:41:57 sp2561 named[6893]: starting BIND 9.2.1 -u named
    Jul 25 11:41:57 sp2561 named[6893]: using 1 CPU
    Jul 25 11:41:57 sp2561 named: named startup succeeded
    Jul 25 11:41:57 sp2561 named[6893]: loading configuration from '/etc/named.conf'
    Jul 25 11:41:57 sp2561 named[6893]: no IPv6 interfaces found
    Jul 25 11:41:57 sp2561 named[6893]: listening on IPv4 interface lo, 127.0.0.1#53
    Jul 25 11:41:57 sp2561 named[6893]: listening on IPv4 interface eth0, XX.XXX.XX.XXX#53
    Jul 25 11:41:57 sp2561 named[6893]: /etc/named.conf:2: couldn't install keys for command channel 127.0.0.1#953: not found
    Jul 25 11:41:58 sp2561 named[6893]: /etc/named.conf:2: couldn't add command channel 127.0.0.1#953: not found
    Jul 25 11:41:58 sp2561 named[6893]: couldn't open pid file '/var/run/named/named.pid': Permission denied
    Jul 25 11:41:58 sp2561 named[6893]: exiting (due to early fatal error)


    I've tried restarting bind from the command line as well as through WHM, no luck. Any help would be greatly appreciated, thanks.

    Jay

  2. #2
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    USA
    Posts
    1,030
    It's not shutting down properly, so the named.pid file remains open. Thus the new instance of BIND cannot open the active file... when the named.pid cannot be opened, BIND cannot be started again.

    Investigation as to why BIND is not gracefully shutting down is necessary.
    CybexHost.com - Shared and Reseller Hosting Solutions on cPanel/WHM Linux Servers
    ModernTweak.com - Discount ModernBill Licenses, Hosted Installations, and Professional Services
    :: Pay for your discount ModernBill license with PayPal
    :: admin[at]cybexhost.com :: AIM: CybexH

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •