Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    359

    Slow mail send, help!

    Hi,
    I dont know why, but when I try to send an email, connects fast to the server but after authentication is too slow to complete the delivery (on delivery process).
    Ive tried from many locations and all shows this slow mail send.

    Ive removed RBL Lists, Clamd, Spamassassin, exim dictionary protection, but seems not work.

    Anyone could give me a help?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    359
    PS: The server has a lot of resources free and only a few mails on queue. exim-4.50-1

  3. #3
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    India
    Posts
    1,100
    Sytker,

    Are you trying to send mails via webmail or outlook?
    AssistanZ - Beyond Boundaries...
    Cloudstack Consultancy / 24x7 Web Hosting Support / 24x7 Server Management / Infrastructure Management Services
    Web & Mobile Apps Development / Web Designing Services / Php, Grails, Java Development

  4. #4
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Malaysia
    Posts
    698
    check your email account directory on the server if there is a tmp lock file there.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    India
    Posts
    1,100
    Also execute this following script :

    /scripts/mailperm

    to solve inbox permission related problems if any..
    AssistanZ - Beyond Boundaries...
    Cloudstack Consultancy / 24x7 Web Hosting Support / 24x7 Server Management / Infrastructure Management Services
    Web & Mobile Apps Development / Web Designing Services / Php, Grails, Java Development

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    359
    1. By outlook/Thunderbird.

    2. No tmp lock file.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    359
    Just to illustrate:

    I will state 4 procedures (by outlook):

    1. Connecting...
    2. Connected...
    3. Verifying User/passwd -> Verified
    4. Sending a mail

    At four stage, I wait... wait... to complete... including mails with a phrase only.
    To send mails with files (.zip, .jpg) it is more difficult...
    To send a mail with attachment (100kb), I took 22sec to complete.

    On another server I took less than 5sec to complete delivering process of the same mail.

  8. #8
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Malaysia
    Posts
    698
    probably try remove that particular email profile from your outlook and and resetup it ?

  9. #9
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    359
    No, the problem persists.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •