Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Penang, Malaysia
    Posts
    212

    Angry website not loading, but can ping

    hi,

    i'm having this problem where my websites could not be loaded, but i can ping them with 0% loss in return

    any idea what could have caused that???

  2. #2
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    319
    the WWW service be it IIS or Apache is down.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Penang, Malaysia
    Posts
    212
    oic.... they told me there was a firewall problem

    any idea how true this would be? it's the 2nd time this month.

    i'm really hoping to get a more reliable reseller account elsewhere.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    319
    more likely to be the web service down.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    syd
    Posts
    34
    two outages and its only the beginning of the month..i feel your pain

  6. #6
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    633
    I had that issue, I would get connection refused error for about 2 minutes to all my sites on the account, but i could ping the and traceroute the ip address, it eventually cleared itself up. It was more of an annoyance. I traded emails back and forth with the hosting company they couldn't figure it out. So i chalked it up to a little glitch, it happens. How long are your outages?

  7. #7
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Penang, Malaysia
    Posts
    212
    depends. some times it's down for a minute, some times for quite long and i'm using varhosting

  8. #8
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Maribor, Slovenia, Europe
    Posts
    142
    I had the same problem with one of my former hosts. Pre problem was something with their ping (4sec), the ISP throwed out the page is not accessible, before it was loaded.
    Look at the dnsreport.com
    Watch out for fails.
    I looked there: Problems with nameservers (just like was at me).

  9. #9
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Penang, Malaysia
    Posts
    212
    wow! great info.

    thanks!

  10. #10
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Penang, Malaysia
    Posts
    212
    so how did you solve it??

    what could have casued it?

  11. #11
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Houston, TX
    Posts
    972
    If the server pings but your website isn't loading, it means that your site is resolving and that the web service is probably (and was) down.

    Sorry!

    Roj
    Web Hosting? Been there. Done that.
    I am niyogi.

  12. #12
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Maribor, Slovenia, Europe
    Posts
    142
    When I had this problem, on alertra.com was everything OK. How this? Only from me - Slovenia, Europe not.

  13. #13
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Penang, Malaysia
    Posts
    212
    yeah...i got few errors on the dnsreport.com

    how do i solve them? what info should i provide to get help?

  14. #14
    Join Date
    May 2005
    Location
    Helmond
    Posts
    40
    I have also had this problem (Windows 2003 / IIS) after restarting the website the problem was solved.

  15. #15
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Maribor, Slovenia, Europe
    Posts
    142
    Mostly it's host problem. Contact them. If they fix it, and in few days it's back think about some other host ( I did so ).

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •