Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    PHP Imagettftext and php Configuration

    Trying to use a PHP script with Imagettftext, this works fine on my windows setup at home. However, this fails to work on my host. I thought i found the answer elsewhere and contacted the host asking them to fix it, very quickly they did exactly as i asked but it still fails to work. Script produces no errors, other image generation works except the text generation.

    Thinking it maybe something to do with the configuration
    PHP Version 4.3.10 
    System  Linux 2.4.21-27.0.1.ELsmp #1 
    Configure Command  './configure' 
    '--with-apxs=/usr/local/apache/bin/apxs' '--with-gd' 
    '--enable-gd-native-ttf' '--with-png' '--with-ttf' '--with-jpeg' 
    '--with-freetype' '--with-xpm' '--with-xml' '--enable-bcmath' 
    '--enable-calendar' '--with-curl' '--enable-ftp' '--with-gd' 
    '--with-jpeg-dir=/usr/local' '--with-png-dir=/usr' 
    '--with-xpm-dir=/usr/X11R6' '--with-imap' '--with-imap-ssl' 
    '--with-kerberos' '--with-mcrypt' '--enable-magic-quotes' 
    '--with-mysql' '--enable-discard-path' '--with-pear' '--enable-sockets'
     '--enable-track-vars' '--enable-versioning' '--with-zlib'  
    GD Support  enabled  
    GD Version  bundled (2.0.28 compatible)  
    FreeType Support  enabled  
    FreeType Linkage  with TTF library  
    GIF Read Support  enabled  
    GIF Create Support  enabled  
    JPG Support  enabled  
    PNG Support  enabled  
    WBMP Support  enabled  
    XBM Support  enabled
    From what i’ve read elsewhere i think the problem is related the order of the config commands or the “GD FreeType Linkage with TTF library”

    Anyone know for certain what the problem is so i can pass this on to my host.

    Many Thanks

  2. #2
    Join Date
    Apr 2003
    San Jose, CA.
    Care to paste the code bits which call imagegetttftext
    and/or an example of the output.?

  3. #3
    Hi Lightwave,
    I didn’t want to distract people with code as i am 100% sure it is sever related, rather than coding.
    Same code works on 5 other hosting accounts i have with different hosts.

    The sever it does not work on, generates the image, with lines etc, but has no text. (i can't post links yet, too few posts)


  4. #4
    Join Date
    Apr 2003
    San Jose, CA.
    Yes, but im just wondernig if it's something stupid like the $fontfile you're using isn't installed on the server.

  5. #5
    i upload the font file into local directory - without it, there is an error. Code for this is large, without it all i'll just get more questions, so a snippet wont do, and as i'm 100% sure the code is fine its not worth it.

    I'm sure its the server config, until i contacted the host they never had several parameters needed such as

    They've since added these but still something is not right.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts