Results 1 to 13 of 13
  1. #1

    can't resolve WWW or some subdomains

    I have an unusual situation.

    Some of my subdomains work, e.g.
    http://gallery.blogjordan.com

    Some don't, e.g.
    http://youth.redlandbaptist.org

    What I've also noticed, and what I thought, ut til now a localized issue on my pc, WWW doesn't resolve to any of the above.

    http://www.blogjordan.com

    http://www.redlandbaptist.org

    YET the following does resolve:

    http://blogjordan.com

    http://redlandbaptist.org

    Is is possible to have a hosts.conf and or resolv.conf file that is only half right and still have httpd load correctly?

    I've check my DNS records, it appears all the mappings are there (CNAME, A, etc ...).

    I'm RTFM'ing as much as I can, but things look right, but aren't working right. Any thoughts or tools I could use to help sniff out the culprit?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    66
    the problem is your MX records. It has nothig to od with host.conf or resolv.conf . read a dns-howto

  3. #3
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    London, UK
    Posts
    4,695

  4. #4
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    London, UK
    Posts
    4,695
    Originally posted by davila
    the problem is your MX records. It has nothig to od with host.conf or resolv.conf . read a dns-howto
    What are you talking about? an MX (mail exchange) record doesn't have any relation to resolving domains via the web, it's simply for mail.

  5. #5
    Originally posted by davila
    the problem is your MX records. It has nothig to od with host.conf or resolv.conf . read a dns-howto
    uh, huh ... okay ... I'll re-RTFM once you explain how an MX record resolves anything other than mail.

    Seriously, if you know a tutorial that describes my situation, then I'll be glad to read it.

    I've yet to find one that describes my particular scenario ... I'm beginning to wonder about my named.conf and related /var/named/redlandbaptist.org.db file that WHM generated.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    66
    try to figure out the diferences between resource records on the a good zone with a bad zone. After all you onlly have 1 bad zone and 5 good ones

  7. #7
    Originally posted by davila
    try to figure out the diferences between resource records on the a good zone with a bad zone. After all you onlly have 1 bad zone and 5 good ones
    Thanks ... already been there, done that. As I said in the original message, I've been through the various configuration files.

    Perhaps I'm having problems upstream?

    http://dnsreport.com/tools/dnsreport...=blogjordan.us

    What the heck is a missing stealth server? And do I need one to solve THIS problem?

    (BTW, the nameserver is on the same server as the aformentioned domains).
    Last edited by ChoirBoy; 03-25-2004 at 11:37 AM.

  8. #8
    These all resolve for me ^

    Only this one doesn't
    http://gallery.blogjordan.com
    Which is interesting, because now:

    http://gallery.blogjordan.us/

    gets it done.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    London, UK
    Posts
    4,695
    If you look at:
    http://dnsreport.com/tools/dnsreport...andbaptist.org

    and:

    http://www.dnsreport.com/tools/dnsre...blogjordan.com

    There seems to be a confliction in the nameservers of blogjordan.com (it can't decide between beanerspace.us and beanerspace.com) you don't have that problem with the other domain.


    * edit - yes the gallery subdomain works for me now too

  10. #10
    Originally posted by Loon
    There seems to be a confliction in the nameservers of blogjordan.com (it can't decide between beanerspace.us and beanerspace.com) you don't have that problem with the other domain.
    Glad to see I'm seeing the same thing as you.

    Yeah, I suspect a WHM/Cpanel bug somewhere in the mix.

    After posting here, I went back and took a look at the DNS entry and said, hey, that should be "ns1.beanerspace.us. "

    Let's see if that doesn't resolve the problem ... I suspect I'll have to wait a bit for propogation? I mention that because though fixed:

    http://gallery.blogjordan.com/

    still doesn't resolve

  11. #11
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    London, UK
    Posts
    4,695
    not usually, should be pretty instant, as you're not changing the record on the domain just the DNS in WHM

    http://www.dnsreport.com/tools/dnsre...blogjordan.com

    looks ok now, and all the links you posted resolve for me.

  12. #12
    Originally posted by Loon
    not usually, should be pretty instant, as you're not changing the record on the domain just the DNS in WHM

    http://www.dnsreport.com/tools/dnsre...blogjordan.com

    looks ok now, and all the links you posted resolve for me.
    Thanks, still not cutting it over on my side of the planet.

    Got any nifty online tracert tools ou prefer so I can get a reality check outside of my own path?

    I'm starting to think I had 2 problems. One with the "stealth" thingie, another w/the DNS where I'm sitting.

    http://customers.hispeedhosting.com/...deanpeters.com
    http://customers.hispeedhosting.com/...andbaptist.org

    both get from point to point

    http://buythebook.deanpeters.com
    http://youth.redlandbaptist.org

    both die a thousand deaths on this end ... as strongbad would say ... CRAP!
    Last edited by ChoirBoy; 03-25-2004 at 12:10 PM.

  13. #13

    Hmm ... now no reverse DNS

    Hmmm, I also notice no reverse DNS

    http://www.dnsstuff.com/tools/tracer...andbaptist.org

    I suspect I have to yelp at my datacenter for this one, or is there a way I can get round WHM/Cpanel and handjam this puppy myself?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •