Results 1 to 27 of 27
  1. #1
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    New York's Capital District
    Posts
    2,197

    NetStatus Monitor v2.0??

    Where can I get a copy of this?

    http://www.dot5hosting.com/status/
    Know It All Solutions Incorporated
    Web Design, Web Development and Web Hosting

  2. #2
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    New York's Capital District
    Posts
    2,197
    Nevermind ... found it.
    Know It All Solutions Incorporated
    Web Design, Web Development and Web Hosting

  3. #3
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    New Jersey USA
    Posts
    898
    Make sure you grabbed version 3 that sends you text messages or e-mails when a server goes down. It's in their forums, hard to find but it's there.

    If you still have trouble finding it let me know, I have a copy laying around.

  4. #4
    Originally posted by eMax
    Make sure you grabbed version 3 that sends you text messages or e-mails when a server goes down. It's in their forums, hard to find but it's there.

    If you still have trouble finding it let me know, I have a copy laying around.
    Hey,

    Could you tell me the link or send me the file?

    Thanks
    ^_^

  5. #5
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    New Jersey USA
    Posts
    898

  6. #6
    definately a pimp little script to have, thx
    Joe
    www.DollarWebHosting.Biz
    |:| Shared |:| Reseller |:| Dedicated |:|

  7. #7
    Thanks eMax
    ^_^

  8. #8
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Posts
    4,974
    What is the pricing? Looks interesting though

    I wonder if there is any script that could list down the uptime as well.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    London, UK
    Posts
    4,695
    It's free, and it will show the current uptime.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Posts
    4,974
    Pls forgive me, I couldn't find the link to download it

    May I know where is it?

  11. #11
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    New Jersey USA
    Posts
    898

  12. #12
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2,670
    Is the install documentation out of date or did I lose a file somewhere?

    The file that needs to be uploaded to the root web directory of the servers being monitored is named server_script.php (according to the installation docs). I cannot find that file in any of the directories.

  13. #13
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    here
    Posts
    1,568
    Here ya go Matt
    Towards the bottom
    http://scripts.tlcwe.com/index.htm

    http://scripts.tlcwe.com/downloads/netstatus_v2.0.zip
    This one has the server_script.php
    Dave

  14. #14
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2,670
    That explains it, the file posted at the bottom of the forum linked above is:

    netstatus_2.0.zip

    The version with the server_script.php is:

    netstatus_v2.0.zip

    Thanks Dave

  15. #15
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Satyr, Chrisalya, Canada
    Posts
    1,901
    netstatus_2.0.zip is really version 3.0, newer
    --

  16. #16
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2,670
    Originally posted by MStar
    netstatus_2.0.zip is really version 3.0, newer
    Is there an updated install instruction for that version? The one included in that download still talks about the server_script.php which is apparently not in version 3.

  17. #17
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    London, UK
    Posts
    4,695
    server_script.php is in both versions as it's the file that you need to run the cron job on, though if i remember it's burried inside a directory somewhere.

    If you still can't find it, just create a new file with the line:

    PHP Code:
    echo shell_exec(uptime); 
    and save it as server_script.php, as that's all that's in it anyway

  18. #18
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    New Jersey USA
    Posts
    898
    The version posted in the forums has the ability to send alerts to you when services go down. It's missing server_script.php.

    No biggie just grab the older version from the main page and take out server_script.php and you are all set. It's a nice script and can be modified but it doesn't keep uptime percentages which would be great.

  19. #19
    Join Date
    May 2003
    Location
    Moon
    Posts
    1,165
    hey hey This is great I have Setup it without Any Problems . Thanks guys

  20. #20
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    California, USA
    Posts
    23
    Yeah sweet script except I had to modify the cron_script because I am on a shared ip.

  21. #21
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia
    Posts
    4,974
    Originally posted by eMax
    The version posted in the forums has the ability to send alerts to you when services go down. It's missing server_script.php.

    No biggie just grab the older version from the main page and take out server_script.php and you are all set. It's a nice script and can be modified but it doesn't keep uptime percentages which would be great.
    Yea, I'm wondering if there is such utility that does uptime percentage other than external uptime monitor.

  22. #22
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Plymouth Meeting, PA
    Posts
    58
    I was wondering if anyone ran into this problem.

    I installed the script just fine to my server and it show the stats of the local just fine. But when I go to add another remote server to the monitor it shows the mysql stat as being down when in fact it isn't. I went to their forum and I saw a number of posts about this but either no reply or no one posted a fix yet. Has anyone figured out how to fix this?

    Vince
    Blue Bell Web Hosting, LLC
    600 W Germantown Pike Suite 400; Plymouth Meeting, PA 19462

    Like Us on Facebook: https://www.facebook.com/bluebellwebhosting

  23. #23
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Plymouth Meeting, PA
    Posts
    58
    I got it working (finally). If anyone else has similar problems just let me know...

    vince
    Blue Bell Web Hosting, LLC
    600 W Germantown Pike Suite 400; Plymouth Meeting, PA 19462

    Like Us on Facebook: https://www.facebook.com/bluebellwebhosting

  24. #24
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Georgetown, Ontario
    Posts
    1,761
    You probably had 3306 blocked to any foreign hosts on the remote server, correct?
    ии Repeat after me... ProSupport is the best... Prosupport is... ии
    ProSupport Host Support System - OUT NOW! Grab a copy yourself and see what the hype is about!
    VertiHost Inc. - We run a quality business. Do you?

  25. #25
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Kalamazoo
    Posts
    33,190
    Whatever it was, it'd be nice if he shared.
    There is no best host. There is only the host that's best for you.

  26. #26
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Plymouth Meeting, PA
    Posts
    58
    Yeah, I had to add it as a host to my other server. It only took me 3 days to find the answer before asking support...lol

    vince
    Blue Bell Web Hosting, LLC
    600 W Germantown Pike Suite 400; Plymouth Meeting, PA 19462

    Like Us on Facebook: https://www.facebook.com/bluebellwebhosting

  27. #27
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Plymouth Meeting, PA
    Posts
    58
    Ok, I had to add the IPs to the list of avail hosts to access MySQL on each server. All I had to do was log into the WHM and scroll down the left hand side to SQL administration, and click `Additional MySQL Access Hosts`.
    Blue Bell Web Hosting, LLC
    600 W Germantown Pike Suite 400; Plymouth Meeting, PA 19462

    Like Us on Facebook: https://www.facebook.com/bluebellwebhosting

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •