Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    1,559

    IRQ probe failed in WHM ?

    Hi in my WHM panel for Server Information i have the following errors listed. What does it mean ?

    Physical Drives
    hda: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hda: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hda: no response (status = 0x0a), resetting drive
    hda: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hda: no response (status = 0x0a)
    hdb: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hdb: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hdb: no response (status = 0x0a), resetting drive
    hdb: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hdb: no response (status = 0x0a)
    hdc: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hdc: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hdc: no response (status = 0x0a), resetting drive
    hdc: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hdc: no response (status = 0x0a)
    hdd: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hdd: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hdd: no response (status = 0x0a), resetting drive
    hdd: IRQ probe failed (0xfffffef8)
    hdd: no response (status = 0x0a)
    hde: WDC WD800BB-00DKA0, ATA DISK drive
    hdg: CDU5211, ATAPI CD/DVD-ROM drive
    hde: attached ide-disk driver.
    hde: host protected area => 1
    hde: 156301488 sectors (80026 MB) w/2048KiB Cache, CHS=9729/255/63, UDMA(100)
    hdg: attached ide-cdrom driver.
    hdg: ATAPI 52X CD-ROM drive, 120kB Cache
    hdg: DMA disabled
    Thanks
    : CentminMod.com Nginx Installer (Nginx 1.11, PHP-FPM 5.4-5.6, 7.0 & 7.1, MariaDB 10 + ngx_pagespeed + HTTP2 + lua) for CentOS 6 & 7
    : Centmin Mod .09 beta - Nginx HTTP/2+ Letsencrypt Free SSL (beta testing) support

  2. #2
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    1,559
    more info if it helps

    Code:
    Processors 2 
    Model AMD Athlon(tm) MP 
    Chip MHz 2000.14 
    Cache Size 256 KB 
    System Bogomips 7982.27 
    PCI Devices Advanced Micro Devices [AMD] AMD-768 [Opus] IDE
    Adaptec AHA-2940U2/U2W
    ATI Technologies Inc Rage XL
    Intel Corp. 82557/8/9 [Ethernet Pro 100]
    Promise Technology, Inc. PDC20276 IDE
     
    IDE Devices hde: WDC WD800BB-00DKA0 (Capacity: 74.53 GB)
    hdg: CDU5211
     
    SCSI Devices IBM DDYS-T18350M ( Direct-Access )
    SEAGATE ST318453LC ( Direct-Access )
    Code:
    Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
    /dev/sda1             342M  258M   66M  80% /
    /dev/sda5              12G  7.4G  3.7G  67% /home
    none                 1008M     0 1008M   0% /dev/shm
    /dev/sda2             3.8G  2.8G  929M  76% /usr
    /dev/sdb1              17G  7.3G  8.6G  46% /var
    the IDE drive isn't showing up at all on filesystem info

  3. #3
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    772
    Hi eva2000,

    I suspect that this was a problem with the hard discs as the
    BIOS has never detected hard discs correctly. The IRQ/DMA timeouts are problematic as they are seem to be related to some major disk corruption. Also you might have to check your Kernel archive and patch it.

    Regards,

    Bright

  4. #4
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    1,559
    thanks Brightadmin... sounds kind of bad as the server just came back online after the motherboard died and crashed the server

  5. #5
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    California USA
    Posts
    13,294
    eva, have the datacenter run a fsck on the drive
    Steven Ciaburri | Industry's Best Server Management - Rack911.com
    Software Auditing - 400+ Vulnerabilities Found - Quote @ https://www.RACK911Labs.com
    Fully Managed Dedicated Servers (Las Vegas, New York City, & Amsterdam) (AS62710)
    FreeBSD & Linux Server Management, Security Auditing, Server Optimization, PCI Compliance

  6. #6
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    1,559
    guess i found the problem in my email inbox

    IMPORTANT: Do not ignore this email.
    You should backup all the data on the hard drives listed below and replace them as soon as possible.
    S.M.A.R.T has detected that they are not peforming within normal operating paramaters.

    Disk Failure soon on /dev/sda

    Device: IBM DDYS-T18350M Version: S96H
    Device supports S.M.A.R.T. and is Enabled
    Temperature Warning Disabled or Not Supported
    S.M.A.R.T. Sense: (56) SPINDLE IMPENDING FAILURE START UNIT TIMES TOO HIGH
    Current Drive Temperature: 42 C
    Drive Trip Temperature: 85 C
    Current start stop count: 131206 times
    Recommended start stop count: 2555920 times

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •