Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    64

    strange looking line in telnet results

    I have just set up a new server and trying to connect to nominet.

    However, something is a bit odd when running telnet command and because we cannot connect to nominet using the new server we are wondering if this is part of the issue.

    In the OLD server telnet results look like this:

    Code:
    [[email protected] ~]# telnet epp.nominet.org.uk 700
    Trying 213.248.242.39...
    Connected to epp.nominet.org.uk.
    Escape character is '^]'.
    Connection closed by foreign host.
    In the NEW server the results look like this:

    Code:
    [[email protected] ~]# telnet epp.nominet.org.uk 700
    Trying 2a01:618:8009:0:89c:bbf7:e6c4:e116...
    Connected to epp.nominet.org.uk.
    Escape character is '^]'.
    Connection closed by foreign host.
    Notice in NEW server there is a line: "Trying 2a01:618:8009:0:89c:bbf7:e6c4:e116...".

    IS this normal?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    SLC
    Posts
    2,058
    2a01:618:8009:0:89c:bbf7:e6c4:e116 is your IPV6 address

    it will automatically go to IPV6 first
    Lowest Host/Empire Technology LLC
    Offering Quality Shared, Reseller, VPS servers, and Dedicated Servers
    24x7 Tech Support http://empire-hosting.net
    XEN Servers Now http://xenserversnow.com - Budget XEN VPS /

  3. This is ipv6
    Hostabulous | cPanel (Linux) & Plesk (Windows) Hosting KVM VPS R1Soft backups | Proudly Canadian
    Cloudflare LiteSpeed Cloudlinux Remote backups Anti-Spam Web App Firewall Canada/US/Germany

  4. #4
    Join Date
    May 2011
    Posts
    64
    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    This is ipv6
    Cool, okay.

    So I went onto the new server and disabled IPV6, ran telnet after rebooting and telnet results not only look normal but I can also now connect to nominet.

    Happy days.

Similar Threads

  1. Strange website results with awstats
    By zobe in forum Web Design and Content
    Replies: 0
    Last Post: 03-25-2008, 01:54 PM
  2. Strange Tracert Results
    By Joann25 in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 3
    Last Post: 01-11-2004, 10:04 AM
  3. Strange Ping Results After Changing Config
    By SI-Chris in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 0
    Last Post: 05-14-2002, 03:56 PM
  4. Aol via TCP/IP gives me strange results
    By Skeptical in forum Web Hosting Lounge
    Replies: 12
    Last Post: 01-24-2002, 11:32 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •