Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 40 of 51
  1. #1
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    39

    Angry Downtownhost EU1 server down

    Downtownhost's EU1 server has been down for 6+ hours. No communication to the users for the extended downtime, chat is offline, nothing in the Latest News section on their website, just the hyperspin network status shows the server down. Not a good start of the month.

    I assume that it is a serious problem, but an email to the users or announcement on the website is more than necessary for such a long downtime. Too bad that I have more than 6 months prepaid. They were good in the beginning but that server has been having all sorts of issues in the last couple of months.

    Edit: the DNS servers seem to be hosted on the same box or nearby, and are down too. Maybe because of that CloudFlare (the basic free service that doesn't handle DNS) can't kick in. CPanel is down too.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    39
    https://www.downtownhost.com/helpdesk/index.php?_m=news&_a=viewnews&newsid=129

    Problems on Server in Europe
    Posted By: Diego Miramoa On: 02 May 2012 12:20 AM
    Details Shared and VPS server in Europe

    The datacenter accidentaly unplugged the servers, we are working with the people there trying to recover everything back as it was before their mistake.
    We really sorry about all this problems and appreciate your patience on this metter
    21+ hrs downtime, not good.
    Last edited by aux; 05-02-2012 at 02:20 AM.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    39
    And just like that it's up now. Almost a day of downtime

  4. #4
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    39
    And down again. 7+ hours.
    No communication from Downtown host for the new downtime.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    London
    Posts
    4,852
    Quote Originally Posted by aux View Post
    And down again. 7+ hours.
    No communication from Downtown host for the new downtime.
    If this is the case, surely it's time to consider alternative providers?

  6. #6
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by mdrussell View Post
    If this is the case, surely it's time to consider alternative providers?
    If I were hosting higher-profile websites there, I would have left long time ago.

    The issue is that I stupidly prepaid for a long term because they seemed to be a reliable host. Their other servers seem fine, at least in terms of uptime, but they are having issues with the EU1 server for a long time.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    165
    Yeah I have an account there as well, and moving as soon as possible. They are currently migrating all accounts to a new server FYI.

    They are unwilling to provide me with a backup while this happens. Surely I thought it would be possible to fetch a backup from R1Soft (http://www.webhostingtalk.com/showth...21#post8102321 ?) but they say it's not possible when the server is down...

    Also they do provide pro-rated refunds so it shouldn't be a problem to get your prepaid money back

  8. #8
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    39
    It seems that they were shut down intentionally by the datacenter, and not by mistake. I don't think that a mistake like this could happen twice in 2-3 days.

    I know that s#@! happens, but the lack of communication is concerning. I'm out too.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    165
    yeah the lack of communication is indeed the real issue here. Downtime happens, but they haven't handled it very well at all.

  10. #10
    I have been really pleased with downtownhost for the last 18 months. The uptime has been superb and I have always found support ticket times very quick. Over the last few months the EU1 server has got progressively slow though. I'm getting very disillusioned with web hosts at the moment.

  11. #11
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    39
    And now the hyporspin report shows EU1 as up, but my site is down. Perhaps they changed servers, but didn't set everything yet.

  12. #12
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    165
    Quote Originally Posted by aux View Post
    And now the hyporspin report shows EU1 as up, but my site is down. Perhaps they changed servers, but didn't set everything yet.
    The last update I got from them (via support ticket) was that they wanted to migrate to a new server, however last night the old server stopped working, so the migration did not finish and now they're working on getting the old server to work again....

  13. #13
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by AzaraT View Post
    The last update I got from them (via support ticket) was that they wanted to migrate to a new server, however last night the old server stopped working, so the migration did not finish and now they're working on getting the old server to work again....
    Thanks for that update.

  14. #14
    Can login to cPanel via IP address

  15. #15
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    165
    yeah seems like they've moved away from Leaseweb to InfiniteTech.eu, I'm doing a backup as fast as I can as I can now login

  16. #16
    The server is up, why can't they get our domains pointing to the server. I'll have to transfer out today. More uneccessary work. What infuriates me with these companies is that they can't keep you up to date with progress. Downtownhost is not a low end company, well in my eyes you certainly are now.

  17. #17
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    165
    Yeah Im still waiting to get my MySQL databases backed up, which is not possible yet, very annoying. I could backup all the other files, but the MySQL server cPanel claims is not running.......

  18. #18
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    83
    My website is also located at the EU1 server. I am also backing up my website ASAP.

  19. #19
    Quote Originally Posted by OConner View Post
    My website is also located at the EU1 server. I am also backing up my website ASAP.
    Still no access I'm afraid.

  20. #20
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    83
    Quote Originally Posted by bobbyrabbit View Post
    Still no access I'm afraid.
    No, it is still offline.

    I guess that this section of the knowledgebase will apply in this case: https://www.downtownhost.com/helpdes...kbarticleid=13

  21. #21
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Paradise
    Posts
    11,807
    I can't say enough how miserably we failed here. We are working on this, and I'll post the full history after that we finish with the solution, this caught me on my first vacations in over 11 years, with my notebook stolen at the airport, working with a cell phone modem, and a lot of more troubles. I know that many of our customers are pissed off and we deserve every single critic that we got here, indeed, we were unable to handle a crisis like this as we wanted. I wont post excuses, nor blame to others about what happened since is our (or to be fair, MY) responsibility to choose the companies with we are working and who failed to me in this case.

    Just want to say that I'm truly sorry and that we have all our techs working since the day one on this, unfortunately our access to fix the kind of problems that raised here very limited and we depend of others who showed a total lack of respect to our business, customers and to me in particular.

  22. #22
    Join Date
    May 2009
    Posts
    60
    Quote Originally Posted by Jedito View Post
    I can't say enough how miserably we failed here. We are working on this, and I'll post the full history after that we finish with the solution, this caught me on my first vacations in over 11 years, with my notebook stolen at the airport, working with a cell phone modem, and a lot of more troubles. I know that many of our customers are pissed off and we deserve every single critic that we got here, indeed, we were unable to handle a crisis like this as we wanted. I wont post excuses, nor blame to others about what happened since is our (or to be fair, MY) responsibility to choose the companies with we are working and who failed to me in this case.

    Just want to say that I'm truly sorry and that we have all our techs working since the day one on this, unfortunately our access to fix the kind of problems that raised here very limited and we depend of others who showed a total lack of respect to our business, customers and to me in particular.
    Any timeline on the Ninjalion servers, please ? They are down too for 3 days now with no updates, whatsoever.

  23. #23
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    78
    Quote Originally Posted by Jedito View Post
    I can't say enough how miserably we failed here. We are working on this, and I'll post the full history after that we finish with the solution, this caught me on my first vacations in over 11 years, with my notebook stolen at the airport, working with a cell phone modem, and a lot of more troubles. I know that many of our customers are pissed off and we deserve every single critic that we got here, indeed, we were unable to handle a crisis like this as we wanted. I wont post excuses, nor blame to others about what happened since is our (or to be fair, MY) responsibility to choose the companies with we are working and who failed to me in this case.

    Just want to say that I'm truly sorry and that we have all our techs working since the day one on this, unfortunately our access to fix the kind of problems that raised here very limited and we depend of others who showed a total lack of respect to our business, customers and to me in particular.
    I do not doubt your sincerity but...well..the least you could have done was to tell us what was going on earlier instead of appearing here so late in the day. You have lost me as a customer.

  24. #24
    Quote Originally Posted by pom99 View Post
    I do not doubt your sincerity but...well..the least you could have done was to tell us what was going on earlier instead of appearing here so late in the day. You have lost me as a customer.
    Add me to the list

  25. #25
    Quote Originally Posted by aspire1 View Post
    Any timeline on the Ninjalion servers, please ? They are down too for 3 days now with no updates, whatsoever.
    Does this include all the NinjaLion servers?

  26. #26
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Boston area
    Posts
    82
    Quote Originally Posted by Jedito View Post
    I can't say enough how miserably we failed here. We are working on this, and I'll post the full history after that we finish with the solution, this caught me on my first vacations in over 11 years, with my notebook stolen at the airport, working with a cell phone modem, and a lot of more troubles. I know that many of our customers are pissed off and we deserve every single critic that we got here, indeed, we were unable to handle a crisis like this as we wanted. I wont post excuses, nor blame to others about what happened since is our (or to be fair, MY) responsibility to choose the companies with we are working and who failed to me in this case.

    Just want to say that I'm truly sorry and that we have all our techs working since the day one on this, unfortunately our access to fix the kind of problems that raised here very limited and we depend of others who showed a total lack of respect to our business, customers and to me in particular.
    It's not just Europe. I've had huge problems the past couple of days, after lesser problems the past few weeks, with my domestic account. I'm sorry for your problems. I know from experience that you take service very seriously. But things generally have been getting a little out of control.

  27. #27
    Quote Originally Posted by Jedito View Post
    I can't say enough how miserably we failed here. We are working on this, and I'll post the full history after that we finish with the solution, this caught me on my first vacations in over 11 years, with my notebook stolen at the airport, working with a cell phone modem, and a lot of more troubles. I know that many of our customers are pissed off and we deserve every single critic that we got here, indeed, we were unable to handle a crisis like this as we wanted. I wont post excuses, nor blame to others about what happened since is our (or to be fair, MY) responsibility to choose the companies with we are working and who failed to me in this case.

    Just want to say that I'm truly sorry and that we have all our techs working since the day one on this, unfortunately our access to fix the kind of problems that raised here very limited and we depend of others who showed a total lack of respect to our business, customers and to me in particular.
    Seriously, the support is still a joke! In all the time the site was down this week you could ship a new server around the world a couple of times

  28. #28
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Paradise
    Posts
    11,807
    Quote Originally Posted by Curt Monash View Post
    It's not just Europe. I've had huge problems the past couple of days, after lesser problems the past few weeks, with my domestic account. I'm sorry for your problems. I know from experience that you take service very seriously. But things generally have been getting a little out of control.
    Curt, on the server on where you are, your account is the one using more resources than the 70% of all the other accounts all together, I think that we already touched this issue before, I'm not handling your support tickets now, but there's one of your account that often get flooded with visits and for some reason, WP-Supercache is disabled after a short time of being working.

  29. #29
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Paradise
    Posts
    11,807
    Quote Originally Posted by webboggles View Post
    Seriously, the support is still a joke! In all the time the site was down this week you could ship a new server around the world a couple of times
    Actually, that's what we did, the problem is that we had to migrate the accounts from one server to another, and if the datacenter does not help too much is something very hard to accomplish, specially when they cut you when you are moving the accounts and leave your old server unplugged for 24 hours periods.

    At this moment all the accounts are moved, if you are still facing problems, please PM me here.

  30. #30
    Quote Originally Posted by Jedito View Post
    Actually, that's what we did, the problem is that we had to migrate the accounts from one server to another, and if the datacenter does not help too much is something very hard to accomplish, specially when they cut you when you are moving the accounts and leave your old server unplugged for 24 hours periods.

    At this moment all the accounts are moved, if you are still facing problems, please PM me here.
    My ticket id in helpdesk is DLD-762947
    I've asked for an account on a US server and spent all day getting the files etc onto there and it was all working until couple of hours ago I'm just getting a cpanel/apache welcome message and a 404 if I try to access any files directly.

  31. #31
    Quote Originally Posted by Jedito View Post
    ...

    At this moment all the accounts are moved, if you are still facing problems, please PM me here.
    I can't sent you a PM as I am new here, but please check ticket GNJ-879638. My main domain is up, but the rest are showing the cpanel default page.
    Last edited by pl25; 05-06-2012 at 12:42 AM.

  32. #32
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    39
    I moved out soon after the second downtime instance started. Just out of curiosity decided to check if the DNS servers are still on the same box or nearby after they moved the server, and it seems that they are, as eu1. and eu2.downtownhost.com have consecutive IP addresses. So much for redundancy.

    As I noted in my original post, the box being down resulted in DNS servers being down which defeats the purpose of CloudFlare that Downtownhost offers through CPanel (I understand that it is a standard Cpanel option).

    @Jedito: Why don't you use some of your US servers for a secondary or tertiary DNS? or an off-network DNS server? for example a VPS somewhere

  33. #33
    Quote Originally Posted by Jedito View Post
    ...

    At this moment all the accounts are moved, if you are still facing problems, please PM me here.

    Quote Originally Posted by pl25 View Post
    I can't sent you a PM as I am new here, but please check ticket GNJ-879638. My main domain is up, but the rest are showing the cpanel default page.

    Update -- just got response from support, they are still working on it and would post announcement when it is done.
    I guess "accounts moved" doesn't mean that everything is fixed; hopefully it would be fixed soon.

  34. #34
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Boston area
    Posts
    82
    Quote Originally Posted by Jedito View Post
    Curt, on the server on where you are, your account is the one using more resources than the 70% of all the other accounts all together, I think that we already touched this issue before, I'm not handling your support tickets now, but there's one of your account that often get flooded with visits and for some reason, WP-Supercache is disabled after a short time of being working.
    Jorge, That theory doesn't seem to mesh well with: * What my WordPress dashboards say. * What my Google Analytics says. * What my bandwidth usage is. * The new standard first response from your support folks to please give my IP address. But I'll admit to be being pretty uninformed about all this. Maybe 100s of page views per hour is a ridiculously high load. If so, I'm sorry.

  35. #35
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Paradise
    Posts
    11,807
    Quote Originally Posted by aux View Post
    I moved out soon after the second downtime instance started. Just out of curiosity decided to check if the DNS servers are still on the same box or nearby after they moved the server, and it seems that they are, as eu1. and eu2.downtownhost.com have consecutive IP addresses. So much for redundancy.

    As I noted in my original post, the box being down resulted in DNS servers being down which defeats the purpose of CloudFlare that Downtownhost offers through CPanel (I understand that it is a standard Cpanel option).

    @Jedito: Why don't you use some of your US servers for a secondary or tertiary DNS? or an off-network DNS server? for example a VPS somewhere
    What you suggest is useless when the whole server is down as happened now. What's the point of have DNS up if the server entirely is down?

  36. #36
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Paradise
    Posts
    11,807
    Quote Originally Posted by Curt Monash View Post
    Jorge, That theory doesn't seem to mesh well with: * What my WordPress dashboards say. * What my Google Analytics says. * What my bandwidth usage is. * The new standard first response from your support folks to please give my IP address. But I'll admit to be being pretty uninformed about all this. Maybe 100s of page views per hour is a ridiculously high load. If so, I'm sorry.
    No, is not 100 pages views per hour, sometimes there are over 50-70 PHP instances running just under your username, most of them in one site, but also distributed in different sites

  37. #37
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    165
    Quote Originally Posted by Jedito View Post
    What you suggest is useless when the whole server is down as happened now. What's the point of have DNS up if the server entirely is down?
    I have to disagree. If the DNS was up at least we could have make you change our DNS zones to point at googles mailserver or something to at least have a functioning email (or for the people already using google apps, their mail would be working). Needless to say I changed my DNS servers for the domain to do this.

  38. #38
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Boston area
    Posts
    82
    Quote Originally Posted by Jedito View Post
    No, is not 100 pages views per hour, sometimes there are over 50-70 PHP instances running just under your username, most of them in one site, but also distributed in different sites
    Your otherwise excellent support has done very little to communicate which particular site that might be, when it happens, and so on. Instead, they suggest they don't think my sites are really down, even when I tell them I've checked across a couple very different internet routes.

  39. #39
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by Jedito View Post
    What you suggest is useless when the whole server is down as happened now. What's the point of have DNS up if the server entirely is down?

    It is not useless as CloudFlare would have kicked in and served some version of the website. That's the point of CloudFlare that you offer, isn't it? But without working DNS, the domain won't be resolved, so CloudFlare doesn't have a chance.

  40. #40
    Quote Originally Posted by pl25 View Post
    I can't sent you a PM as I am new here, but please check ticket GNJ-879638. My main domain is up, but the rest are showing the cpanel default page.

    Quote Originally Posted by pl25 View Post
    Update -- just got response from support, they are still working on it and would post announcement when it is done.
    I guess "accounts moved" doesn't mean that everything is fixed; hopefully it would be fixed soon.

    And now the addon domains are no longer pointing to the default cpanel page, but to the main domain. An update about the current status would certainly help, I don't want to ask support every day "is it fixed yet?".

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 10
    Last Post: 06-11-2011, 11:33 PM
  2. Downtownhost - has anyone used before?
    By staffjam in forum Web Hosting
    Replies: 15
    Last Post: 07-16-2009, 03:52 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 07-10-2009, 02:52 PM
  4. downtownhost server is down?
    By jk_register in forum Providers and Network Outages and Updates
    Replies: 10
    Last Post: 12-07-2007, 04:16 PM
  5. Microsoft Active Server Pages (ASP) support in DownTownHost
    By rizabbasi in forum Hosting Software and Control Panels
    Replies: 2
    Last Post: 09-09-2006, 02:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •