Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Savannah!
    Posts
    58

    VMWare on Windows 7? Howto?

    I want to installVMware on windows 7 PC. Please help me which link to install and the steps to follow?

    Also let me know how I may configure it so I may connect with the internet through vmware

  2. #2
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    UK
    Posts
    1,429
    You need to install vmware player, I have it installed on windows 7 64 bit.

    Go to vmware.com and search for the player.

    Andrew

  3. #3
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Savannah!
    Posts
    58
    Quote Originally Posted by abtme View Post
    You need to install vmware player, I have it installed on windows 7 64 bit.

    Go to vmware.com and search for the player.

    Andrew
    May I know how long it will take for a download ?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    U.S.A.
    Posts
    3,911
    Quote Originally Posted by hostcheetah View Post
    May I know how long it will take for a download ?
    You will need to download it at http://downloads.vmware.com/d/info/d...are_player/3_0 and it all really depends on your connection for how long it will take.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Savannah!
    Posts
    58
    Quote Originally Posted by PogiWeb View Post
    You will need to download it at http://downloads.vmware.com/d/info/d...are_player/3_0 and it all really depends on your connection for how long it will take.
    I get this message
    Service Temporarily Unavailable

    Maybe I should try later!

  6. #6
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    U.S.A.
    Posts
    3,911

  7. #7
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Savannah!
    Posts
    58
    Thanks you for the link Pogi
    Last edited by hostcheetah; 05-01-2011 at 10:12 AM.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Savannah!
    Posts
    58
    Thanks you Pogiweb, It's downloading fine now!

    Do you know how it is configured to access the Internet?




  9. #9
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    U.S.A.
    Posts
    3,911
    I'm not exactly sure what your try to ask.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Savannah!
    Posts
    58
    I mean after installing vmware , will I need to configure the settinngs of the vmware to access internet? or will it automatically be connected after installation?

  11. #11
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    U.S.A.
    Posts
    3,911
    The access to the internet will work seamless through vmware and your desktop. The only thing that will need configuring is when your setting up the virtual machine operating system. I personally like another virtual software called VirtualBox http://www.virtualbox.org/ just for the record.

Similar Threads

  1. howto Windows 2003 WAMP & Nameserver Complete
    By Sunnytm in forum Web Hosting
    Replies: 3
    Last Post: 01-20-2010, 06:53 PM
  2. HOWTO create Nameserver's in Windows 2003 server
    By Sunnytm in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 2
    Last Post: 12-07-2009, 05:11 PM
  3. howto change password on 2003 x64 windows server?
    By DCvoluwe in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 1
    Last Post: 09-11-2006, 08:14 AM
  4. HowTo - WAP/WML Support on Windows ( IIS 5.0, 6.0 )
    By Rubal in forum Hosting Security and Technology Tutorials
    Replies: 0
    Last Post: 05-10-2005, 03:27 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •