Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Maidenhead/United Kingdom
    Posts
    437

    Cpane to DA-TRANNY

    Hi you guys do you know how I can transfer a cpanel account to DA?
    The only thing I find in Directadmin is backup and restore backup,but it dont have the transfer just ftp or is this thing?,I used it but it didnt transfer anything just refered to backup thing
      0 Not allowed!

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Vancouver/Hong Kong
    Posts
    1,243
    I guess you will have to transfer it manually, FTP upload of the files and restoring the databases.
    HostGamma.com | HostGamma Europe | HostGamma Asia
    USA, Canada, Brazil, UK, Netherlands, HK, Taiwan, Korea, Japan, Singapore and more
    Operated by Cycom Hong Kong Limited
      0 Not allowed!

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Indiana
    Posts
    2,186
    There's a conversion script on the directadmin forums. Not perfect but it works reasonably well.
    Sam Barrow - CEO @ SQUIDIX (1-855-SQUIDIX)
    Ask Us About Sponsoring Your Web Site (High Traffic Sites Only)
    Squidix - Shared, Reseller, Semi-Dedicated, Managed VPS and Managed Dedicated Hosting
    Midwestern Web - Web Design & Development Services
      0 Not allowed!

  4. #4
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Maidenhead/United Kingdom
    Posts
    437
    But in what context I use the script?,do you have a sample or url?
      0 Not allowed!

  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Maidenhead/United Kingdom
    Posts
    437
    This is what you mean sami
    http://www.directadmin.com/forum/showthread.php?t=2247
    Im trying to understand its instructions hope anyone that has gone thru this cpane to DA-TRANNY process can bring up a little here
    specifically the ones that have used this software
    thnx
      0 Not allowed!

  6. #6
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Maidenhead/United Kingdom
    Posts
    437
    About above procedure what is not too clear and I would request WHT community clarification would be,what does this guy mean with .conf,as I come to understand is that we must change the configuration files from the stuff we got,or scripts you know which would make a blackout incident in the point a transition.

    Ok the second thing I need clarafication is how do I copy via ssh from the export dir to DA /home/RESELLER/user_backups directory?

    thank you for reading
      0 Not allowed!

  7. #7
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Chicago, IL USA
    Posts
    2,772
    Title is misleading...
    CloudRck.com - Host on Cloudrck
    Unmetered VPS Solutions at it's finest
      0 Not allowed!

  8. #8
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Maidenhead/United Kingdom
    Posts
    437
    no misleading sir Im a person that is in transition from cpanel to DA take it the way you want it

    woa I cant believe its butter with margarine for macaroni ,my host has put the export dir here DA /home/RESELLER/user_backups directory I just cant believe is butter but the thing is that since he maybe forgot to update config files I guess that it dont matter if you do that step-after once backup files are fully restored,please clarify me if you can
      0 Not allowed!

  9. #9
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Maidenhead/United Kingdom
    Posts
    437
    Whenever my actual transition from cpanel towards directadmin compleats successfully you bet Iam going to close this thread because I want you to know daejuanj that in any way its my main concern or intention to cause insecurities in your person so dont worry and sorry If I awoke certain fears inside you but it wasnt my purose and wasnt intended that way PLEASE DONT PANIC
      0 Not allowed!

  10. #10
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Maidenhead/United Kingdom
    Posts
    437
    Im very pleased to announce to the WHT community that my transition from cpanel to directadmin is successfull,well within my main intention that was to fix a cpanel config failure for which it worked perfectly and what to say folks it was an issue I had months trying to fix on cpanel and couldnt for which we are celebrating with tons of pizza and coca cola ye ladies and gentleman you got to understand that transition is the only way to evolution.
    If you ask me If I would redcommend the software we spoke about here,well I would say yes for simple websites but no for complex sites.

    salutations everybody keep reading best girl me
    Last edited by grizzled; 03-14-2011 at 08:55 PM.
      0 Not allowed!

  11. #11
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Maidenhead/United Kingdom
    Posts
    437
    close please this thread mod
      0 Not allowed!

  12. Newsletters

    Subscribe Now & Get The WHT Quick Start Guide!

Similar Threads

  1. cPane / named is not running
    By KamilPRO in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 10
    Last Post: 02-17-2007, 11:32 AM
  2. cpane/WHM change site's IP
    By Aplusmedia in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 3
    Last Post: 07-17-2006, 11:41 PM
  3. whm,cpane,expert needed
    By red111 in forum Employment / Job Offers
    Replies: 6
    Last Post: 03-21-2004, 02:08 AM
  4. change password-cpane;
    By solyalex in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 2
    Last Post: 05-03-2003, 10:22 AM

Related Posts from theWHIR.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •