Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 31
  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39

    urgent, DNS problems?

    Hi,
    Dont know where to post this.
    I changed host and on the 1/2 I changed the DNS to the new host, this morning 2 owners said they could not access the site during all morning also they tried last week.
    So I went into my old hosting to check the raw log file,
    and I have entries to my old host, as a matter of fact I can see direct hits to the owners page, also I can see hits from google search. How is this possible.
    This is some of the entries:

    Code:
    109.79.191.159 - - [09/Feb/2012:06:23:54 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=apartments%20in%20marbella&source=web&cd=1&ved=0CHMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2F&ei=5cgzT5bRGYPMhAejmIyDAg&usg=AFQjCNGlrUcn_69c9MNZtLJafDMijzIXTQ&sig2=ea0WESwoa8IBWn0Y7YB3HA" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.30729; .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0C)"
    109.79.191.159 - - [09/Feb/2012:06:23:55 -0700] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.30729; .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0C)"
    109.77.26.4 - - [09/Feb/2012:11:59:33 -0700] "GET /alcazaba_apartment_puerto_banus.htm HTTP/1.1" 404 - "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=alcazaba+puerto+banus+3+bed&source=web&cd=4&ved=0CEoQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2Falcazaba_apartment_puerto_banus.htm&ei=kBc0T7juJ4m6hAfG2rWaAg&usg=AFQjCNE4GVS6yGD9cxNyHyJ14IuKhcs0Zw&sig2=xwqc-MAvcR8UE5lhMk0x0Q" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.26) Gecko/20120128 Firefox/3.6.26 (.NET CLR 3.5.30729)"
    109.77.26.4 - - [09/Feb/2012:11:59:37 -0700] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.26) Gecko/20120128 Firefox/3.6.26 (.NET CLR 3.5.30729)"
    109.77.30.113 - - [09/Feb/2012:12:43:41 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=apartments%20in%20marbella&source=web&cd=1&ved=0CH4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2F&ei=6SE0T_DjCIW3hQfU_Zn-AQ&usg=AFQjCNGlrUcn_69c9MNZtLJafDMijzIXTQ&sig2=uB3aTyeQqaunLJ5mH1FtiQ" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.46 Safari/535.11"
    109.78.68.127 - - [09/Feb/2012:13:53:05 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "http://www.google.co.uk/url?sa=t&rct=j&q=marbella+family+rentals&source=web&cd=9&ved=0CKsBEBYwCA&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2F&ei=JzI0T7T0BcHAhAfI2J2aAg&usg=AFQjCNGlrUcn_69c9MNZtLJafDMijzIXTQ" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; GTB7.2; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET4.0C; BRI/2)"
    109.78.68.127 - - [09/Feb/2012:13:53:06 -0700] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; GTB7.2; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET4.0C; BRI/2)"
    109.78.68.127 - - [09/Feb/2012:13:53:17 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "http://www.google.co.uk/url?sa=t&rct=j&q=marbella+family+rentals&source=web&cd=9&ved=0CKsBEBYwCA&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2F&ei=JzI0T7T0BcHAhAfI2J2aAg&usg=AFQjCNGlrUcn_69c9MNZtLJafDMijzIXTQ" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; GTB7.2; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET4.0C; BRI/2)"
    109.78.68.127 - - [09/Feb/2012:13:53:17 -0700] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; GTB7.2; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET4.0C; BRI/2)"
    109.78.111.88 - - [10/Feb/2012:05:32:14 -0700] "GET /marbella_del_mar_apartments_marbella.htm HTTP/1.1" 404 - "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=cheap%20apartments%20in%20marbella%20centre&source=web&cd=1&ved=0CGwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2Fmarbella_del_mar_apartments_marbella.htm&ei=KA41T_D4Icm3hQeT7tWAAg&usg=AFQjCNEDXdKrIEIATu2DR8z793udceL5Qg" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.46 Safari/535.11"
    109.79.7.82 - - [10/Feb/2012:06:07:06 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=houses%20for%20rent&source=web&cd=11&ved=0CDwQFjAAOAo&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2F&ei=cBY1T4CBOZSwhAfZ5PjnAQ&usg=AFQjCNGlrUcn_69c9MNZtLJafDMijzIXTQ" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/16.0.912.77 Safari/535.7"
    109.79.7.82 - - [10/Feb/2012:06:07:07 -0700] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/16.0.912.77 Safari/535.7"
    109.77.57.219 - - [10/Feb/2012:08:15:17 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=holiday%20villa%20in%20marbella%20to%20rent&source=web&cd=1&ved=0CFEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2F&ei=LjM1T6KkNsfPhAfA6ZmWAg&usg=AFQjCNGlrUcn_69c9MNZtLJafDMijzIXTQ" "Mozilla/5.0 (iPad; U; CPU OS 4_3_5 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Mobile/8L1"
    93.107.94.207 - - [10/Feb/2012:09:42:31 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=large%20house%20rentals%20marbella&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CGQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2F&ei=mEg1T5PBOMSKhQe__vVS&usg=AFQjCNGlrUcn_69c9MNZtLJafDMijzIXTQ" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; CPNTDF; InfoPath.2; .NET4.0C)"
    109.79.83.228 - - [11/Feb/2012:10:34:47 -0700] "GET /dama_de_noche_puerto_banus.htm HTTP/1.1" 404 - "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=puerto%20banus&source=web&cd=14&ved=0CJEBEBYwDQ&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2Fdama_de_noche_puerto_banus.htm&ei=qKY2T73_EIOJhQfupIzqAQ&usg=AFQjCNHg6sPsmBICGPsozJIgjypo35NFMQ" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/16.0.912.77 Safari/535.7"
    109.78.109.129 - - [11/Feb/2012:12:10:28 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/16.0.912.77 Safari/535.7"
    93.107.165.49 - - [12/Feb/2012:13:52:25 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=marbella%20villas&source=web&cd=1&ved=0CHkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2F&ei=hiY4T4LQCIOAhQen8L2GAg&usg=AFQjCNGlrUcn_69c9MNZtLJafDMijzIXTQ" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0) AppleWebKit/535.11 (KHTML, like Gecko) Chrome/17.0.963.46 Safari/535.11"
    109.76.60.83 - - [13/Feb/2012:05:07:31 -0700] "GET /base/ingles.php HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/16.0.912.77 Safari/535.7"
    109.76.60.83 - - [13/Feb/2012:05:07:33 -0700] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/16.0.912.77 Safari/535.7"
    93.107.201.184 - - [13/Feb/2012:14:29:54 -0700] "GET /base/ingles.php HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; CPNTDF; InfoPath.2; .NET4.0C)"
    109.78.220.104 - - [13/Feb/2012:16:21:48 -0700] "GET /base/ingles.php HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; GTB7.2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)"
    109.78.220.104 - - [13/Feb/2012:16:44:18 -0700] "GET /base/ingles.php HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; GTB7.2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)"
    109.77.217.150 - - [14/Feb/2012:06:31:17 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=apartments%20to%20rent%20in%20marbella&source=web&cd=1&ved=0CGgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2F&ei=EmI6T7bBEZGChQe8mPGeCg&usg=AFQjCNGlrUcn_69c9MNZtLJafDMijzIXTQ" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; BTRS6241; GTB7.2; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.5.30729; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0; .NET4.0C; .NET CLR 3.0.30729; BRI/2; msn OptimizedIE8;ENIE)"
    109.77.217.150 - - [14/Feb/2012:06:31:17 -0700] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; BTRS6241; GTB7.2; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.5.30729; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0; .NET4.0C; .NET CLR 3.0.30729; BRI/2; msn OptimizedIE8;ENIE)"
    109.77.217.150 - - [14/Feb/2012:06:31:18 -0700] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/5.0 (compatible; Google Desktop/5.9.1005.12335; http://desktop.google.com/)"
    109.77.132.132 - - [14/Feb/2012:15:38:37 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=luxury%20apartments%20marbella%20rent&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CF8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2F&ei=VOI6T7XdK8aKhQei9un-CQ&usg=AFQjCNGlrUcn_69c9MNZtLJafDMijzIXTQ" "Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/5.0)"
    109.77.132.132 - - [14/Feb/2012:15:38:38 -0700] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 - "-" "Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/5.0)"
    93.107.15.13 - - [15/Feb/2012:05:36:09 -0700] "GET / HTTP/1.1" 200 267 "http://www.google.ie/url?sa=t&rct=j&q=marbella%20holiday%20apartments&source=web&cd=1&ved=0CFwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mysite.com%2F&ei=qqY7T-XNAcKa-wagq-msBw&usg=AFQjCNGlrUcn_69c9MNZtLJafDMijzIXTQ" "Mozilla/5.0 (iPad; U; CPU OS 4_2_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8C148 Safari/6533.18.5"
    Thanks,

  2. #2
    You can check the dns information using intodns.com

  3. #3
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    London
    Posts
    314
    DNS propagation normally will take at the very least 1 hr before the changes which propagate start re-directing to your new host.
    As the previous poster (mathev) mentioned - check the current DNS records via the site intodns.com - if all is correct on there, then you have to sit back and wait for the DNS propagation to complete (which can take up 24hrs).
    Intellitech I.T. Solutions Ltd.
    Intellitech Hosting - Dedicated Servers in Atlanta, Tampa, Dallas, Washington, Seattle (USA), London (UK) & EU
    Server Load Balancing, Hardware Firewalls, MPLS Connectivity

  4. #4
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by intellitech View Post
    DNS propagation normally will take at the very least 1 hr before the changes which propagate start re-directing to your new host.
    As the previous poster (mathev) mentioned - check the current DNS records via the site intodns.com - if all is correct on there, then you have to sit back and wait for the DNS propagation to complete (which can take up 24hrs).
    I changed the DNS on the 1st february, thats 15 days ago, and there are still persons, not many, entering the old host...

  5. #5
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    London
    Posts
    314
    Well, 15 days ago and if they are still not resolving - then you definitely have a dns issue ... depending on how you performed your hosting transfer, you may have the old NS IPs in the DNS of the offending domains ...
    Does the DNS information you obtain from the intodns.com site match the correct information for the domains which aren't resolving?
    Intellitech I.T. Solutions Ltd.
    Intellitech Hosting - Dedicated Servers in Atlanta, Tampa, Dallas, Washington, Seattle (USA), London (UK) & EU
    Server Load Balancing, Hardware Firewalls, MPLS Connectivity

  6. #6
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by intellitech View Post
    Well, 15 days ago and if they are still not resolving - then you definitely have a dns issue ... depending on how you performed your hosting transfer, you may have the old NS IPs in the DNS of the offending domains ...
    Does the DNS information you obtain from the intodns.com site match the correct information for the domains which aren't resolving?
    It looks ok to me, I had and email from the 13th in my old host in cpanel......
    http://www.intodns.com/marbellasunrentals.com I get the new host, hawkhost.
    I uses directnic, I entered and changed the 2 old ones to the 2 new ones.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    London
    Posts
    314
    Your sites' DNS looks fine - apart from the SOA expire value (needs to be set to about 2 weeks - 1209600).

    It's also loading fine for me ... so, I think if the site is not loading on your side, it might be a cache issue (on your computer - you need to clear your browsers' cache & dns cache), or it could be an ISP issue (which I doubt) ..

    I would suggest (in your old host), change the NS1 & NS2 in the "old" host to the new NS1 & NS2 records (this would be the case IF there were DNS issues due to propagation - which is NOT the case here) .. however, whoever is using a cached version of the site, at least it will forward them to your new hosting providers' site.
    Intellitech I.T. Solutions Ltd.
    Intellitech Hosting - Dedicated Servers in Atlanta, Tampa, Dallas, Washington, Seattle (USA), London (UK) & EU
    Server Load Balancing, Hardware Firewalls, MPLS Connectivity

  8. #8
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by intellitech View Post
    Your sites' DNS looks fine - apart from the SOA expire value (needs to be set to about 2 weeks - 1209600).

    It's also loading fine for me ... so, I think if the site is not loading on your side, it might be a cache issue (on your computer - you need to clear your browsers' cache & dns cache), or it could be an ISP issue (which I doubt) ..

    I would suggest (in your old host), change the NS1 & NS2 in the "old" host to the new NS1 & NS2 records (this would be the case IF there were DNS issues due to propagation - which is NOT the case here) .. however, whoever is using a cached version of the site, at least it will forward them to your new hosting providers' site.
    Its not me having problems, its owners and also others I seen in logfile.
    I have my domain with directnic and my old host is another company. I already changed the DNS in directnic, how do I change the DNS in my old host? Im on a shared hosting.
    Thanks, for your help

  9. #9
    You can clean local dns cache by the following command ipconfig-flushdns if your operating system is windows

  10. #10
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    London
    Posts
    314
    Don't worry about making the changes in the old host then - I would advise you just to let your clients know to clear the caches on their browsers as well as their dns caches on their computer.

    Quote Originally Posted by helenpersson View Post
    Its not me having problems, its owners and also others I seen in logfile.
    I have my domain with directnic and my old host is another company. I already changed the DNS in directnic, how do I change the DNS in my old host? Im on a shared hosting.
    Thanks, for your help
    Intellitech I.T. Solutions Ltd.
    Intellitech Hosting - Dedicated Servers in Atlanta, Tampa, Dallas, Washington, Seattle (USA), London (UK) & EU
    Server Load Balancing, Hardware Firewalls, MPLS Connectivity

  11. #11
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by intellitech View Post
    Don't worry about making the changes in the old host then - I would advise you just to let your clients know to clear the caches on their browsers as well as their dns caches on their computer.
    Lol, the clients are my worst clients, dont understand anything about pc.....so how can I change in my old host.
    Also I can see other persons doing a search in google and gets a 404 error page.

  12. #12
    Alteast ask them to use different browser to check or you can provide them any proxy link to check their website to show it is working.

  13. #13
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by mathev View Post
    Alteast ask them to use different browser to check or you can provide them any proxy link to check their website to show it is working.
    I dont understand that sorry, only the browser thing, but one is an old lady that dont understand hardly anything.
    Had an idea, if I do an cumsomized 404 pointing to my new host ip with my user name? Is that a good idea? or is it bad for google?

  14. #14
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    CT
    Posts
    897
    Is the old hosting account still active? That may be causing issues. Try changing the DNS record at the old host to point to the new nameservers. Your old host would likely have to change that for you. If everything is moved, just terminate the account.
    ☆☆☆ Miss Names - Cool domain names for sale! - MissNames.com☆☆☆

    ☆☆☆ Find a new pet for your home ... Find a new home for your pet - WeGotPets.com☆☆☆

  15. #15
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by GORF View Post
    Is the old hosting account still active? That may be causing issues. Try changing the DNS record at the old host to point to the new nameservers. Your old host would likely have to change that for you. If everything is moved, just terminate the account.
    Dont know what you mean by active, I can enter cpanel but I dont have any files in there.
    I have paid until april, and until one is 100% sure I dont want to terminate, but there is no webpages on the host so nobody can see us there, how can I terminate an account? They suspend it when you dont pay anymore.

  16. #16
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    CT
    Posts
    897
    The account is still there. So there is a DNS record on that server. Ask the old host to change the nameserver entries in the DNS record.

    Terminate = cancel
    ☆☆☆ Miss Names - Cool domain names for sale! - MissNames.com☆☆☆

    ☆☆☆ Find a new pet for your home ... Find a new home for your pet - WeGotPets.com☆☆☆

  17. #17
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by GORF View Post
    The account is still there. So there is a DNS record on that server. Ask the old host to change the nameserver entries in the DNS record.

    Terminate = cancel
    Im afraid he wont do anything for me as we argues, and specially if I am going to stop being a customer of theirs, he hates me...
    No way I can do it from cpanel using simple or advance DNS Zome editor, however dont understand anything in there...

  18. #18
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    This is strange, both of the owners that cant access have the same internet provider Vodafone Ireland, does not look like caching in pc....
    1. Vodafone Ireland 109.76.118.9
    2. 109.77.94.153 and my ISP is vodafone ireland

  19. #19
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    I asked my host and I got this as answer:
    The IPs are not blocked in the server. If you suspect some of the requests are still reaching your old host, I have to say it might be the DNS related to the ISPs related. The DNS has changed on 31st January and the propagation won't take more than 48 hours to finish. So this can be ruled out as well.

    In the logs you've provided, I see some Google Search results of your website and its pointing to the the Hawkhost server on my end. So its not a Cache on Google, I guess. There is nothing much we can do in this. Hope this is clear for you.

  20. #20
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    CT
    Posts
    897
    Quote Originally Posted by helenpersson View Post
    Im afraid he wont do anything for me as we argues, and specially if I am going to stop being a customer of theirs, he hates me...
    Then just cancel/terminate the account now.


    Quote Originally Posted by helenpersson View Post
    ..., I have to say it might be the DNS related to the ISPs related. The DNS has changed on 31st January and the propagation won't take more than 48 hours to finish. So this can be ruled out as well.
    Exactly. Almost every point of connection along the path from someone's computer to your website's server will cache DNS requests/results to try to speed up your experience. Unfortunately, some do not update as often as they should.

    Did your new hosting provider give you a "temporary" link to your site like http://174.36.198.73/~marbella where "marbella" would be your account name? If so, give that to those who can't see the site until their ISP updates.
    ☆☆☆ Miss Names - Cool domain names for sale! - MissNames.com☆☆☆

    ☆☆☆ Find a new pet for your home ... Find a new home for your pet - WeGotPets.com☆☆☆

  21. #21
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by GORF View Post
    Then just cancel/terminate the account now.
    Did your new hosting provider give you a "temporary" link to your site like http://174.36.198.73/~marbella where "marbella" would be your account name? If so, give that to those who can't see the site until their ISP updates.
    Yes they did, didnt thought about that, thanks a lot for your help.
    Helen

  22. #22
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    wow, no way I can delete the account, I entered my WHM through cpanel and get error, you cant delete yourself etc.
    Then I saw Edit DNS zone so I changed the nameserver there, however not sure if I need to change more things as the ips for email etc and cpanel is still the old host.
    And it does not look ok, so I better delete the account, but how?
    In one site in whm I get error you dont have permission to delete this account, in another place I get error you cant delete yourself. If I try to delete package I get you need to move all the accounts before you can delete the package......

  23. #23
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    USA
    Posts
    21

    Common Issue

    try checking the dns entries on the server and check if their are duplication dns entries!! Also, please make sure the name servers the domain is pointing to is working properly. Most of the time the main probably is the name servers aren't working properly.

    I am not experianced with the funtionality of dns server, but I think my advice I gave you above will help guide your thought process to resolving this issue

    P.S.: If you have resolved this issue let me know what was the problem so we can learn from your dns issue

  24. #24
    First you should check the IPs your NS pointing to, when you add a new website using cpanel it used the current DNS so it might use the old one in the new server.

    Second if you used any control panel in your old server and have the DNS management option you can change your A record to your new server so if someone come to the old sever it will redirect to your new one.
    DoHost.US Real affordable Dedicated Servers | VPS Hosting | WHM\Master Reseller| Shared web hosting | Domain register Reseller.
    5 Years in business. USA and France Locations, 24/7 Service live watch
    DoHost.us Where to Do Host.

  25. #25
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by DoHost View Post
    First you should check the IPs your NS pointing to, when you add a new website using cpanel it used the current DNS so it might use the old one in the new server.

    Second if you used any control panel in your old server and have the DNS management option you can change your A record to your new server so if someone come to the old sever it will redirect to your new one.
    As you can see in previous post the DNS records is just fine, dont get add and account in cpanel.....Have not added any account in cpanel, changed host and they gave me a cpanel account.

    In old host I have a WHM and in Edit DNS zone I tried to change to my new nameserver and ips, however some things are local and dont know what to change and what not, and on top on the first place I changed to the new nameserver and automatically it was cut to xxxxxx.co. so not sure, looks like nobody entered since I did the changes not sure, I will now tomorrow if it worked or not.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. 2 Problems; Urgent (Need Dedi)
    By ablie in forum Dedicated Server
    Replies: 6
    Last Post: 02-21-2007, 01:28 AM
  2. Problems with dns setup on dns.domain.com
    By manisha_khtri in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 3
    Last Post: 06-06-2006, 11:48 AM
  3. urgent: DNS problems after server migration
    By e-view in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 2
    Last Post: 04-14-2006, 04:04 AM
  4. [VERY URGENT] /tmp problems
    By qubixx-be in forum Hosting Security and Technology
    Replies: 14
    Last Post: 01-09-2005, 10:06 AM
  5. Replies: 8
    Last Post: 11-06-2003, 06:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •